Teröristlerin 80 metrelik mağarası imha edildi - izle

Terör örgütü PKK'nın Tendürek Dağı'nda bulunan 80 metrelik mağarası imha edildi.

Teröristlerin 80 metrelik mağarası imha edildi - izle

Tendürek Dağı Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen mağara ve sığınaklar, 'Şehit Tankçı Yarbay İhsan Ejdar-1' adı verilen ve 2 gün süren operasyonla imha edildi.

Güvenlik kuvvetlerince gerçekleştirilen operasyonda bölgedeki mağara ve sığınakların kış tertiplenmesine hazırlandığı belirtilen teröristlerin kullanamayacağı şekilde tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği öğrenilirken ele geçirilen yaşam malzemelerinin ise imha edildiği ifade edildi. Genelkurmay'ın basınla paylaştığı görüntü ve fotoğraflardaysa Tendürek Dağı'ndaki mağara ve sığınaklarda ele geçirilen mühimmat ve malzemeler görülüyor. 


6 SIĞINAK VE BİRBİRİNE İRTİBATLI 4 MAĞARA TESPİT EDİLDİ
Güvenlik kuvvetleri tarafından 27-28 Kasım tarihleri arasında çok zor bir arazide düzenlenen ve çetin hava şartları altında gerçekleştirildiği belirtilen operasyona katılan birliklerin emniyetle kışlalarına döndüğü öğrenildi. Operasyonda 6 sığınak ve birbirine irtibatlı 4 mağaranın tespit edildiği ifade edildi. Güvenlik kuvvetlerince bulunan birbirine irtibatlı 4 mağarada, 4 adet soğuk iklim çadırının kurulu olarak bulunduğu ve mağaraların yüksekliğinin 6 metre civarında olduğu belirtildi. 

MAĞARA VE SIĞINAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMAT VE MALZEME LİSTESİ
Örgüte ait mağara ve sığınaklarda bulunarak imha edildiği belirtilen mühimmat ve malzeme listesi şöyle 1500 kg amonyum nitrat, 100 adet muhtelif fişek (25 Bixi Mk.Tf. fişeği,75 adet 9 mm tabanca fişeği), bir adet Kaleşnikof P.Tf. şarjörü, patlamış bir adet havan mühimmatı, bir Yaesu telsiz, muhtelif boyutlarda 10 adet akü, bir DVD okuyucu, birbirine geçişli dört mağara (80 m uzunluğunda, 30 m genişliğinde, 6 m yüksekliğinde) içerisinde kurulu beş soğuk iklim çadırı, iki büyük bidon içerisinde tıbbi malzeme (merhem, yanık kremi, sargı bezi, enjektör, kas gevşetici, ağrı kesici, steril bez), muhtelif cins ve miktarda erzak (50 lt. sıvı yağ, 23 kg beyaz peynir, 30 kg zeytin, 30 kg tuz, muhtelif hazır konserveler,  1500 kg şeker, 7 bidon yiyecek (unçaykuru bakliyat), 10 çuval un, 2 bidon kıtlama şekeri, ayrıca10büyük teneke sıvı yağ), muhtelif cins ve miktarda mutfak malzemesi (12 büyük, yedi küçük mutfak tüpü, bir sac fırın, bir adet dörtlü ocak, düdüklü tencere, tava, 13 çelik tabak, iki yer sofrası), muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi (Sekiz uyku tulumu, altı panço, üç heybe, 49 battaniye, 10 çift yeni Mekap ayakkabı, 40 makara ip, iki portatif çadır, bir çoban kepeneği, 10 sırt çantası, beş şemsiye, 20 hücum yeleği), örgütsel dokümanlar, muhtelif kırtasiye malzemesi, bir adet mavi branda, dört kürek, dört balyoz, bir rulo inşaat teli, muhtelif cins ve miktarda çivi.

DHA
<< Önceki Haber Teröristlerin 80 metrelik mağarası imha edildi - izle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER