Eski daire başkanından gündemi sarsacak iddialar

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, bir terörle mücadele daire başkanının telefonda 'filancaya dikkat et, onunla hiçbir bilgi paylaşma, onunla ilgili kaynaklarımız var' dediği zatın son aylarda kritik bir ile emniyet müdürü olarak atandığını açıkladı.

Eski daire başkanından gündemi sarsacak iddialar

Atamadan sonra o şehrin kan gölüne döndüğünü kaydeden Atayün, eşi Birsen Atayün’ün paylaştığı notta, “Neredeyse o şehirden şehit haberi gelmeyen hafta yok. Bu şaibeli kimseleri kim referans olup kritik ile atadı?” diye sordu.

Birsen Atayün, Konya'da hırsızlıktan 180 yıl hapis cezası alan şahsın şikayeti üzerine tutuklanan eşi Anadolu Atayün’ü Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Birsen Atayün, görüş çıkışı eşinin moralinin çok iyi olduğunu söyledi. Her defasında eşinin kendisine moral verdiğini aktaran Birsen Atayün, Anadolu Atayün’ün yaşanan son terör olayları ile ilgili notunu paylaştı. Anadolu Atayün, açıklamasında, 7 Haziran sonrası PKK terörünün azdırılması sonucu 150’nin üzerinde vatan evladının şehit edildiğini ifade etti.

Atayün, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Adana Pozantı’da şehit edilen polislerimiz başta olmak üzere, 2012’den beri Hatay, Adana, Osmaniye illerinde şehit edilen askerlerimizin, polislerimizin katilleri olan PKK’nın Amanos yapılanmasına operasyon yapılanmasına neden engel olundu? 2011 yılı Kurban Bayramı akabinde Mersin Aydıncık İlçesi çıkışında Mersin Emniyet Müdürlüğü polisi PKK’ya yönelik bir operasyon başlatmış, ilçe çıkışı bir kamyonet durdurulmuş içindeki PKK’nın Amanos yapılanmasına 5 terörist silahlarıyla birlikte yakalanmıştı. Yakalanan PKK’lı teröristlerin Hatay, İskenderun’da 7 denizcimizi, Dörtyol’da 4 polisimizi, Antalya’da da jandarmalarımızı şehit etti. Bunların haricinde birçok yaralama, bombalama, yol kesme gibi eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Bu operasyonu baştan sona yöneten Emniyet Müdürü olarak soruyorum;

TERÖRİSTLERİN YAKIN AKRABALARI DEVLETİN HANGİ ÜST MAKAMINDA GÖREV YAPIYOR?
Yakalanan bu teröristlerin lideri konumunda olanın çok yakın akrabaları devletin hangi üst makamında görev yapmaktadır? Yakalanan teröristlerin göz altında söylediği ‘siz, bizi yanı PKK’yı bitirmek istiyorsanız önce devletin içindekileri bitirin, kullandığımız silah ve mühimmatların menşeine baksanıza’ demişti. Sözde insani yardım adı altında kimler terör örgütlerine ne yardımlar yaptı? Terör örgütlerinin kullandığı silah ve mühimmatlarla, patlayıcılar hakkında polis teşkilatının başlattığı menşei takip, kaynak tespit çalışmalarını kim durdurdu? Bu çalışmalarda görev alan polisleri kimler nerelere sürdü? Kaç polis konuşmasın, konuşursa itibarsız olsun deyip polislikten atıldı, uyduruk bahanelerle cezaevlerine atıldı?

AMANOSLARIN PKK’LI TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENMESİNE KİM ENGEL OLUNMASI TALİMATINI VERDİ ?
Antalya, Kemer ve Gazipaşa, Mersin, Çamlıyayla, Aslanköy kırsallarında PKK’nın Amanos yapılanmasına ait silah ve erzak depolarını bizzat gösterip yakalatan bu teröristler, Hatay, Amanos kırsalındaki silah ve patlayıcı depolarıyla, örgütün sözde eyalet arşivinin yerlerini göstermek, kırsaldaki geri kalan teröristleri yakalatarak operasyonu yaptırmak istediklerinde bu operasyona Ankara’dan kimler engel oldu? Bizzat, bana bu operasyona giderken, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik tarafından telefon açılıp ‘Sayın Genel Müdürün yanından çıktım, bizzat talimatını iletiyorum, sana takviye olarak 132 Özel Harekat polisi daha gönderiyor, 1 saate kadar hazır olup helikopterle yola çıkacaklar, şu Hatay, Amonosları bu sefer temizleyelim’ deyip ben Hatay’a yerleri gösterecek terörist personeliyle geldiğimde operasyonun iptal edildiğini, birilerinin devreye girip, özel harekatçıların gönderilmesini engel olunduğunu öğrendim. Hatay’dan geri dönmek zorunda kaldım. Amanosların PKK’lı teröristlerden temizlenmesine kim engel olunması talimatını verdi? Özel harekat polislerin geri çekilmesi, gönderilmemesi için kim talimat verdi?

AMANOS OPERASYONLARINDA GÖREV ALIP MESLEKTEN ATILMAYAN, YARGILANMAYAN AMİR VE MÜDÜR KALMADI
Bu operasyonun bizzat istihbaratını alıp hazırlayan dönemin Mersin İstihbarat Bölge Müdürü Ali Çengelci ve personelini, dönemin Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürü’nü operasyona büyük destek veren Antalya İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürleri’ni, Hatay İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürleri’ni, baştan sona bu operasyonu yöneten beni kimler rahatsız olup polislikten attı, mahkemelere verip tutuklattı? Amanos operasyonlarında görev alıp meslekten atılmayan, yargılanmayan amir ve müdür kalmadı.

BU ŞAİBELİ KİMSELERİ KİM REFERANS OLUP KRİTİK İLE ATADI?
İlginçtir ki, Terörle Mücadele Daire Başkanı’nın telefonda söylediği, ‘filancaya dikkat et, onunla hiçbir bilgi paylaşma, onunla ilgili kaynaklarımız var’ dediği zat son aylarda kritik bir ilimize il emniyet müdürü olarak atandıktan sonra bulunduğu şehir kan gölüne döndü. Neredeyse o şehirden şehit haberi gelmeyen hafta yok. Bu şaibeli kimseleri kim referans olup kritik ile atadı?

PKK’NIN ŞEHİT ETTİĞİ HER ASKER, POLİSTE SİZİN SUÇ ORTAKLIĞINIZ VAR
PKK’nın o günden beri Hatay, Adana, Osmaniye ve Mersin’de döktüğü her kanda, şehit ettiği her asker ve poliste, katlettiği her vatandaşta sizin suç ortaklığınız var. Şahsi menfaatleri, ikballeri için memleketi yangın yerine çevirenler eli kanlı terör örgütleriyle perde arkasında iş tutanlar, sosyal medyadaki beslemeler olan ‘haramzade, Ak IŞİD’çiler yargılanacaksınız. Bu da size son sözüm.”

CHA
<< Önceki Haber Eski daire başkanından gündemi sarsacak iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER