Ters kelepçe takılan avukat: Yere yatırıp, ayakkabıyla kafama bastılar

Ters kelepçe takılan avukat: Yere yatırıp, ayakkabıyla kafama bastılar

Antalya'da polise arama kararı sorduğu için darp edilerek ters kelepçe takılan Avukat İbrahim Eren Çakıroğlu, yaşadıklarını anlattı. Çakıroğlu, yaklaşık 10 polis tarafından müdahaleye uğradığını, yere yatırıldıktan sonra kafasına ayakkabıyla basarak ters kelepçe takıldığını söyledi.

Körfez ve Anafen Dershaneleri'ne yönelik 'Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların araçlarıyla ilgili polise arama kararı soran Avukat İbrahim Eren Çakıroğlu, ters kelepçe takılma olayını anlattı. Yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadığını belirten Çakıroğlu, kendilerine polis tarafından sergilenen tutum ve davranışları anlamakta zorlandığını söyledi. Çakıroğlu, polisten defalarca arama kararını istediğini ancak her seferinde bir bahaneyle gösterilmediğini ifade etti. Son olarak Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne gittiğinde araçlarda arama yapıldığını gördüğünü anlatan Çakıroğlu, şunları kaydetti: "Bu esnada ben tekrar arama kararının gösterilmediğini hatırlatmam üzerine ekip amirlerince öncesinde sert bir dille 'Göstermiyoruz, kime itiraz ederseniz edin. Biz burada işimizi yaparız, bize de mani olamazsınız.' dediler. Biz yine itirazlarımızı ilettik. Bunun üzerine ekip amirleri ve görevli polis memurlarınca ortalama 8-10 polis tarafından sözlü ve elle müdahalelerine maruz kaldık. Nihayetinde ise en son baktığımda yere kapaklanmış halde arkadan eller ters kelepçe şeklinde kafama polis memurlarının ayakları bastırılarak gözaltına alındım."

Çakıroğlu, savcının 'sadece tutanak tutun' talimatına rağmen kelepçeli olarak bir saat toplamda 4 saate yakın gözaltına kaldığını söyledi. Çakıroğlu, kişiler hakkında hem Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem de Antalya Valiliği'ne şikayette bulunduğunu ifade etti. Çakıroğlu, polisin bir gövde gösterisi yaparcasına avukata karşı sergilediği tutuma ve davranışlarına şaşırdığını vurguladı.

KASTEN YARALAMA, TEHDİT VE HÜRRİYETİ TAHDİTTEN CEZALANDIRMA İSTENDİ

İbrahim Eren Çarkıoğlu'nun Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "Olay yerinde yapılan hareket ve eylemlere karşı itirazlarım sonunda yaka paça uzaklaştırılırken görevli ekip amirince tarafıma 'tutuklayın .... yere yatırın ..... çocuğunu, kelepçeleyin' demesi üzerine, 'neden küfür ediyorsun demem' ile birlikte polis memurlarınca yere yüz üstü sert bir şekilde kapaklanmış, kafam yere doğru sert bir şekilde bastırılmış, ellerime ters kelepçe takıldığı halde görevli polis memurlarınca sırtıma ve kafama tekmelerle vurulmuş ve bu saldırlar devam ederken de halen namusum ve şerefime karşı küfür ve hakaretler söylenmeye devam edilmiştir. Bu bekleme süresi içerisinde ise halen görevli ekip amirince 'şimdi havlasana ...' yönünde sözlü saldırılar devam etmiştir."

Söz konusu suç duyurusu kapsamında polislerin tespit edilerek 'hakaret, tehdit, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve kasten yaralama' suçlarından cezalandırmaları istendi. CİHAN
<< Önceki Haber Ters kelepçe takılan avukat: Yere yatırıp, ayakkabıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER