Tesla fabrikasında korkunç olay: Robotlar ve insanlar arasında ilk kan
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 27 2023
Otomotiv şirketi Tesla'nın fabrikasında, işçiye robot saldırdı.
Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinde yaşanan korkunç olaylar ortaya çıktı.
Otonom otomobil geliştiren son yılların en popüler şirketlerinden Tesla'nın fabrikalarında çalışan mühendis ve işçilerin fabrikadaki robotların saldırısına uğradığı öğrenildi.
Ortaya çıkan resmi belgeler, 2021 yılında şirketin Teksas'taki fabrikasında bir imalat robotunun bir mühendisi duvara doğru ittiğini ortaya koydu. Mühendisin inceleme ve bakım yaptığı sırada robotun kapalı olduğu ancak daha sonra robotun devreye girerek mühendise saldırdığı kaydedildi.

Robotun saldırısı sonrasında mühendisin yaralandığı ve kanaması olduğu da kaydedildi. Olaya tanık olan Tesla çalışanları da başka bir çalışanın yardım düğmesine basarak aracı durdurabildiğini söyledi.
2022 yılında bir çalışanın bileğinden yaralandığı ve 127 gün rapor almak zorunda kaldığı, bir diğerinin ise başına darbe aldığı ve 85 gün işten uzak kaldığı belirtildi.
Eski Tesla çalışanlarının yanı sıra şu anda Tesla için çalışanlar, şirketin sağlık ve güvenlik düzenlemelerine uymadığını ve çalışanlarının güvenliğini önemsemediğini söyledi.

Tesla konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Yetkililere göre 2022 yılında şirketin ABD'nin Teksas eyaletindeki fabrikasında her 21 çalışandan birine robotlar saldıracak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.Eski Yarbay’dan ‘Roboski’ iddiası: 'Soruşturma dosyasından Hulusi Akar’ın ismini ben çıkarttım’5.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!
6.Trump'tan İran'a müdahale sinyali7.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti8.Gazze'nin nefes borusu Refah sınır kapısı açılıyor9.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş10.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







