Tesla yeni SUV Model Y'yi tanıttı

Tesla, yeni orta sınıf SUV aracı Model Y'yi tanıttı. İlk etapta satışa sunulan yüksek donanımlı paketin ön siparişleri alınmaya başlandı fakat teslimatı gelecek yılı bulacak.

SHABER3.COM

Aracın sunumunu yapan şirketin tepe yöneticisi Elon Musk kompakt aracın Model 3 ile aynı platformda üretildiğini ve ilk etapta piyasaya tek şarjla 482 kilometre gidebilen uzun menzilli versiyonunun sürüleceğini belirtti. Musk ayrıca yeni aracın fiyatının 47 bin dolar olacağını duyurdu.

Aracın standart versiyonu ise 2021 yılı içerisinde piyasaya sürüleceği ve 370 kilometre menzilli aracın fiyatının 39 bin dolar olacağı açıklandı.

Şirketin internet sitesinden ön sipariş verebilmek için 2 bin 500 dolar depozito yatırılması gerekiyor.

Küçük SUV pazarı Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de en hızlı büyüyen segment durumunda ve Tesla Model Y'nin üretileceği fabrikayı Çin'de kurarak pazar avantajından faydalanmayı hedefliyor.

Amerikalı üretici şu ana kadar ürettiği model sınıflarında ciddi anlamda bir rakibi bulunmadığı için pazarlama ve satış konusunda zorlanmamıştı. Fakat elektrik teknolojilerine büyük yatırımlar yapmaya başlayan geleneksel otomobil üreticilerinin ilk hedeflediği segmentin küçük SUV'ler olması Tesla'nın bu alanda ciddi bir rekabetle karşılaşacağı anlamına geliyor.

Seri üretim 2020 sonunda

Tesla Model Y için yüksek hacimli seri üretime 2020 sonunda başlanacağını tahmin diyor.

Tanıtım esnasında Musk şu andan itibaren 12 ay içerisinde 1 milyon araç üretmiş olacaklarını belirtti ama bunun hangi modellerden oluşacağı hakkında bilgi vermedi.
<< Önceki Haber Tesla yeni SUV Model Y'yi tanıttı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER