Yeni Asya hukuksuzluklara isyan etti

Yeni Asya gazetesi, yandaş medyanın tetikçi yazarı Cem Küçük'ün Samanyolu Yayın Grubu, Bugün ve Zaman'ı hedef göstererek kapatılmasını istemesine tepki gösterdi.

Yeni Asya hukuksuzluklara isyan etti

17-25 Aralık soruşturmalarının ardından başlatılan operasyonlarla emniyette pek çok polis ve emniyet müdürü başka illere sürülürken, bazı memurlar da memuriyetten atıldılar. Operasyonları yapan emniyet müdürleri ve polisler hapse konuldu. Birçok şirket devlet tarafından inceleme altına alınarak, baskıya maruz kaldı. Gazeteciler ve medya yöneticilerinden de gözaltına alınıp, tutuklanarak hapse atılanlar oldu.

Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından bir cemaate mensup olanlar her gün çeşitli vesilelerle mahkemece verilmiş bir karar olmamasına rağmen suçlu gibi gösterildi. En sonunda da hukuka tamamen aykırı bir şekilde MGK toplantısında alınan bir kararla, PKK ile birlikte mücadele edilmesi gereken bir terör örgütü gibi görülerek “Kırmızı Kitap”a konuldu. Bu süreçte, Manisa Emniyet Müdürü Erdal Ceren, burs ve kurban yardımı yapanları ‘teröre yardım’la suçlayarak Manisa’da eğitim derneklerini bastı. Son olarak da, MGK kararlarını ve Kırmızı Kitabı gerekçe gösteren Star gazetesi yazarı Cem Küçük, Samanyolu Yayın Grubu, Bugün TV, Zaman ve Bugün gazetelerine el konulması çağrısında bulundu.

Küçük, “Paralel medyaya nasıl el konulacak” başlıklı yazısında, "Terör örgütünün medyası olmayacağı için bu konuda artık gereken yapılmalı." diyerek hedef gösterdi.
<< Önceki Haber Yeni Asya hukuksuzluklara isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER