TFF, başkanını seçiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 25 2015
Paylaş
X Post
Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu, 42. başkanını seçmek için bugün Ankara’da toplanıyor.

Statü gereği 60 delegenin oyuyla aday olabilecek isimlerden sadece Demirören’in 249 imza topladığı, bundan dolayı diğer isimlerin büyük olasılıkla çekilmek zorunda kalacağı belirtildi. İki ve daha fazla aday için tercih kullanan delegelerin imzaları ise geçersiz olacak
Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu, 42. başkanını seçmek için bugün Ankara’da toplanıyor. Marriott Oteli’nde saat 11.00’de başlayacak seçimli olağan genel kurulda 249 imza toplayan mevcut başkan Yıldırım Demirören’in adaylığı kesinleşirken, daha önce TFF’ye resmi başvuru yapan ve aralarında Haluk Ulusoy’un da bulunduğu diğer isimler, divan başkanlığına 60 imza sunamamaları halinde yarıştan çekilmek zorunda kalacak.
Süper Lig kulüplerinin önemli bölümü ile 1, 2 ve 3. lig kulüplerinden destek alan Demirören’in büyük olasılıkla tek aday olarak gireceği kongrede, yeni dönem yönetim kurulu da delegeler tarafından oylanacak.
Çift imza geçersiz
Bugün yapılacak genel kurulda divan başkanlığı için TFF eski başkanlarından Levent Bıçakcı ile Spor eski Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın isimleri geçerken, başkan adayları için verilen imzalar divan kurulu tarafından kontrol edilecek. Birden fazla adayın ana statüde öngörülen imza sayısına ulaşması durumunda, çift imzalar geçersiz sayılacak ve listelerden çıkarılacak. Haluk Ulusoy’un aldığı imzaların bir bölümünün mükerrer olduğu ve geçerli olmayacağı kaydedildi.
Yeni yönetim şekilleniyor
Yıldırım Demirören’in yönetim kurulu listesinin büyük ölçüde şekillendiği öğrenildi. Servet Yardımcı, Cengiz Zülfikaroğlu, Arif Koşer, Mustafa Beyazlı gibi geçmiş yönetimde yer alan isimlerin yanı sıra, Nihat Özdemir, Kaan Terzioğlu, Ali Düşmez, Hilmi Gökçınar ve Mustafa Çağlar’ın yönetimde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.
Eski başkanlar genel kurulda
Yüksek katılımın beklendiği genel kurula geçmişte TFF başka
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da enflasyon gözünü yukarı dikti: Enerji maliyetleri etkili oldu2.Akaryakıta gelen zamları aratmadı: Yüzde 40 zamlandı3.İktidarın rakip korkusu mu? Mehmet Türkmen hakkında iddianame hazırlandı: 'Siyasi yasak' da talep edildi4.İzzet Ulvi Yönter hakkında fezleke iddiası: Suç örtgütü ile ilişkisi ortaya çıkmıştı!5.Ünlülere operasyon Başsavcı: “Listeler hazırlanıyor, peyderpey alınacaklar”
6.Mahkeme savcının talebine bakın ne cevap verdi: Ömer Eşki'nin serbest bırakılmasına itirazda yeni karar7.Masonlar Derneği'ne kayyım atandı8.İran-ABD görüşmeleri Pakistan'da devam ederken Trump yine tehdit etti!9.İsrail'den İspanya'nın o görevde yer almasına engel!10.AKP’ye geçmenin ödülünü almaya devam ediyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da enflasyon gözünü yukarı dikti: Enerji m...

Akaryakıta gelen zamları aratmadı: Yüzde 40 zamlan...

İktidarın rakip korkusu mu? Mehmet Türkmen hakkınd...

İzzet Ulvi Yönter hakkında fezleke iddiası: Suç ör...

Ünlülere operasyon Başsavcı: “Listeler hazırlanıy...







