TFF ile yayıncı kuruluş arasında kriz
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 3 2020
Yeni sezon öncesi yaşanan yayın krizi; sonunda TFF'yi harekete geçirdi
Türkiye Liglerinin yayıncı kuruluşu Katarlı Digitürk beiN Sports kulüplerden sürekli indirim talep ediyor. Geçtiğimiz yıl büyük indirim yapan kulüpler bu yılda da çok büyük bir indirim talebiyle karşılaştılar. Katarlı Yayıncı kuruluş ta sürekli çekilme tehditleri savuruyor. En son Katarlılar sözleşme gereği yapması gereken ödemeyi de yapmadı .
Hürriyetin haberine göre Sözleşme gereği her sezon öncesi transfer sezonu başında kulüplere yapacağı ödemenin yüzde 25’ini peşin ödemek zorunda olan yayıncının, 2020- 21 için şu ana kadar ödeme yapmaması, kulüpleri ayaklanlandırdı. Kulüpler, yayıncının sözleşme şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle TFF’ye başvurarak sözleşmenin feshini talep etti ve işlemleri başlatmasını istedi. TFF de bunun üzerine prosüdür gereği ilk hamle olan ihtarneme işlemini hayata geçirdi. TFF Hukuk Departmanı dün noter aracılığı ile yayıncı kuruluşa ihtarname göndererek ödemenin yapılmamasını, aksi halde sözleşmenin tek taraflı feshedileceğini bildirdi. TFF ve kulüpler böylece; yayıncıya “Ya gerekliliklerini yerine getir ya da sana yayın izni yok” ültimatomunu verdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!4.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var5.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






