TFF o atamayı böyle savundu: Tecrübe mezuniyet ile başlar!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yargıtay Başkanı Cirit’in oğlu ile AKP’li Mehdi Eker’in oğlunun "5 yıllık tecrübe" kriterini karşılamadıkları halde kurullara atanmasını savundu. TFF’ye göre bir hukukçu için mesleki tecrübe fakülteden mezuniyetle başlıyor.

SHABER3.COM

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in oğlu Muhammed Enes Cirit ile AKP'li Mehdi Eker'in oğlu Yasin Eker'in mesleki tecrübe şartını karşılamadıkları halde federasyonun hukuk kurullarına atandıklarının ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yaptı. 

TFF’nin hukuk kurullarına atanmak için "5 yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçular" şartını iki ismin de taşımadığı ortaya çıkmıştı. 

YARGITAYA BAŞKANI'NIN OĞLU İLE MEHDİ EKER'İN OĞLUNA AYRICALIK

Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na atanan Cirit'in oğlunun baroya kayıt yaptırdığı tarihe göre henüz 2,5 yıllık hukukçu olduğu, henüz avukatlıkta 4 yılı dolmayan Eker'in oğlunun da buna rağmen Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na atandığı belirtilmişti.

"TECRÜBE BARO KAYDIYLA DEĞİL MEZUNİYETLE BAŞLAR"

TFF yaptığı açıklamada atamaların usulsüz olmadığını savunarak, mesleki tecrübenin baro kaydıyla değil fakülteden mezuniyetle başladığını ileri sürdü.

Açıklamada, "Mesleki tecrübe, baro kaydı ile değil, hukuk fakültesinden mezuniyet ile başladığından, bir diğer deyişle talimatlar 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip avukat değil, hukukçu aradığından, söz konusu üyelerimizin bu kurullara atanmasında talimatlarımıza aykırı herhangi bir husus yoktur." denildi.
<< Önceki Haber TFF o atamayı böyle savundu: Tecrübe mezuniyet ile başlar! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER