TFF uyardı, UEFA hatasından döndü

UEFA'nın Volkan Şen'e 2016 yılının sonuna kadar verdiği ceza nedeniyle EURO 2016 telaşı yaşanmıştı! Ancak sonrasında UEFA açıklamasını düzelterek, bu cezanın sadece kulüp düzeyinde olduğunu bilgisini verdi.

TFF uyardı, UEFA hatasından döndü

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçe’ye Braga maçında yaşananlar nedeniyle ceza yağdırmış, Volkan Şen’e 31 Aralık 2016’ya kadar, Alper Potuk’a 3 maç ceza vermişti. Ancak bu cezada kulüp maçları ibaresi yerine ‘UEFA karşılaşmaları’ ifadesini kullanan UEFA, TFF’nin uyarısı sonrasında açıklamasını güncelledi. Volkan Şen ve Alper Potuk, EURO 2016 Fransa’da forma giyebilecek.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçe’nin 2015 – 2016 Sezonu’ndaki UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu müsabakası kapsamında 17 Mart 2016 tarihinde deplasmanda oynanan Braga karşılaşmasında kırmızı kart gören Volkan Şen ve Alper Potuk ile tribüne gönderilen teknik direktör Vitor Pereira hakkında cezaları açıklamıştı. Buna göre Volkan Şen’in 31 Aralık 2016 tarihine kadar ‘UEFA organizasyonlarında’ forma giyemeyeceği, Alper Potuk’un 3 maçtan men edileceği ve Vitor Perreira’nın da 1 karşılaşmada müsabaka dışında tutulacağı ifade edilmişti. Ancak EURO 2016 Fransa öncesinde açıklanan bu kararların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu harekete geçti ve UEFA’yı uyardı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in en güvendiği isimlerden birisi olan ve İngiltere ile oynanan hazırlık maçında Hakan Çalhanoğlu’na yaptığı asistle, EURO 2016 öncesinde dikkat çeken Volkan Şen’in bu açıklamanın ardından Avrupa Şampiyonası’nda forma giyememe riski belirdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA’yı uyarması sonucunda açıklamasını güncelleyen UEFA, Volkan Şen ve Alper Potuk’un cezalarını sadece kulüp maçlarında çekeceğini koyu yazıyla belirterek hatasından döndü.



KAYNAK: AMK
<< Önceki Haber TFF uyardı, UEFA hatasından döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER