TFF'den Fatih Terim açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar Sorumlusu Ali Dürüst, hem Fatih Terim'e hem de Arda Turan hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kadro seçimi eleştirilen Terim'e, "Tercihleri yanlış olabilir, bunun kararını alan insan sonucuna katlanır" mesajını gönderen Dürüst, Arda için de imalı konuştu; "Oyuncuların sadece fizik durumu değil, ruhunun da takıma katkısı vardır."

TFF'den Fatih Terim açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar Sorumlusu Ali Dürüst, 360 TV'de Telegol programına ay yıldızlı ekibimizde son yaşanan olayları değerlendirdi. Dürüst'ün açıklamaları şöyle:

"Bir başarısızlık yok, devam eden bir süreç var. Her 3 maçtan sonra başarı kriteri getirmeye kalkarsak, ne Milli Takım'da ne liglerde çalıştıracak hoca bulamayız. Eğer bir problem algısı varsa, bunu ortaya koyup konuşmak lazım.

Genelde iç maçlarda insan galibiyet bekler, dış maçlardan bir beraberlik bekler en az. Güçlü rakiplere karşı beraberlik beklerdik. Bunlar puan maçları, bir maraton. Zor maçları erkenden oynamayı bir avantaj kabul edebiliriz. Milli takımı salt puan mücadelesi yapan bir olay olarak görmemek lazım. Maalesef, bugünkü durumda puan olarak yorumlanıyor. Bu yanlış.

"MİLLİ TAKIM ANGARYA OLMAMALI"
Milli takımın hedeflerinden biri Avrupa'da, dünyada en iyi şekilde temsil etmek var ama başka misyonları da var. Sadece puan, galibiyet gibi bakmamak lazım. Kulüp takımı başarılı olmak zorunda ama milli takım hem başarılı olacak hem de kurumsal yapıyı oturtup gençlere önem veren, hava veren bir yer olacak ki milli takım gelmeye heves edilen bir yer olsun, angarya olmasın."


"TERCİHLER YANLIŞ OLABİLİR"
"Takıma giremeyen oyuncunun bir serzenişi olur, bu gayet doğal bir durum. Bunu çözmek için de hocanın işidir. Hepimizin farklı kadro tercihleri vardır. Fakat, kadroyu hoca seçer. Tercihleri yanlış da olabilir, bunun kararını alan insan sonucuna katlanır. Tenkite de açık olur, kişisel hakarete varmamak kaydıyla."


"ARDA, SAHİDEN RUHUNU YANSITIP..."
"Kadro konusu çok uzadı. Milli Takım da, hoca da, oyuncu da hak etmiyor. Fizik olarak hazır olmadığı vakit takımda yer bulan bir oyuncu Arda. Oyuncuların sadece fizik durumu değil, ruhunun da takıma katkısı vardır. Arda, sahiden ruhunu yansıtıp takımla beraber Avrupa'ya gitti. Genç oyuncuların, o günkü baskılardan bunalıp sonuca yansıtmalarını da hoca tercihe yansıtmış olabilir. Tercihin doğru, yanlış değil, hocanın olduğunu söylüyorum."

T
TERİM VARKEN ARDA TURAN DÖNECEK Mİ?
"Hocanın tercihlerinin yorumunu yapmıyorum. İlk seçimde Hakan Balta ve Caner yoktu. İhtiyaç duyulduğu anda hoca takdir edip formayı veriyor, yetki onda. Spekülasyon yapmak çok yanlış. Orada 22 tane oyuncu var. Fatih Terim varken Arda Turan formayı giyecek, giyemeyecek demek yanlış olur. Fatih Hoca, kendi kişisel görüşüne göre takımı kurmaz. Hepimiz futbolun içindeyiz. Beraber uzun kamp dönemi geçirdik. Kişisel bir şey olsa, kamp döneminde görürdük. Ben görmedim."

"PRİM SORUNU İDARİ BİR OLAYDIR"
"Prim sorunu idari bir olaydır, bununla ilgili bir şey yoktur. Bir hocanın tercih yaparken, sportif özelliklerden başka tercihleri de vardır. Yarın tercih bir başka şekilde olur. Teknik direktör kararı verir. Biz yönetici olarak bu karara müdahil olmayız. Galatasaray'da 10 sene çalıştım, böyle bir şey yok. Müdahale edilmez, bu saygıdır." 
<< Önceki Haber TFF'den Fatih Terim açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER