TGC: AA muhabirlerinin kaçırılmasını kınadı


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansının (AA) 3 muhabirinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasını ve 48 saat alıkonmalarını kınadı.

TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi için görevlendirilen Anadolu Ajansı muhabiri Rauf Maltaş, foto muhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt Yenişehir Mahallesi'nde kaçırılmıştır. İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler 48 saat sonra serbest bırakılmışlardır.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin özellikle çatışma bölgelerinde PKK tarafından hedef seçilmesini can güvenliklerinin tehlikeye atılmasını ve çalışma özgürlüklerinin engellenmesini kınıyoruz. Gazeteciler kamuoyunun şeffaf bir biçimde oluşmasını sağlayarak halkın haber alma hakkına aracılık eder. Gazeteci barıştan yana taraftır.

Meslektaşlarımız Rauf Maltaş, Onur Çoban ve Kenan Yeşilyurt ile Anadolu Ajansı yönetimiyle çalışanlarına 'geçmiş olsun' diyoruz. Olayın sorumlularının en kısa sürede bulunmasını bekliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber TGC: AA muhabirlerinin kaçırılmasını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER