TGC, Silopi'de 5 gazetecinin gözaltına alınmasını kınadı


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)Yönetim Kurulu, Dicle Haber Ajansı muhabiri beş gazetecinin Silopi'de gözaltına alınmasını kınadı. Yapılan açıklamada, gözaltıların gazetecilere gözdağı anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Tutuklanan gazetecilerle ilgili TGC açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Ahmet Kanbal ve Sabahattin Koyuncu, Pel Prodüksiyon çalışanları Eylem Baykuş ve Servet Yigen, JINHA muhabiri Handan Tufan gözaltına alınmışlardır. Meslektaşlarımız daha sonra serbest bırakılmışlardır. Meslektaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz.

Gazetecilere gözaltı halkın haber alma hakkının engellenmesinin bir yöntemi ve gözdağıdır.

Gazetecinin halka karşı sorumluluğu, başta işverenine ve kamu otoritelerine karşı olmak üzere, öteki tüm sorumluluklardan önce gelir. Gazeteciyi mesleğin temel ilkeleri ve özgürlükçü demokrasi kaygıları yönlendirir.

Bu olay nedeniyle bir kez daha valileri ve emniyet müdürlerini gazetecilik mesleğini sürekli terörle ilişkilendirme ve gazetecileri gözaltına alarak halkın haber alma hakkını engelleme alışkanlığından vazgeçmeye davet ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber TGC, Silopi'de 5 gazetecinin gözaltına alınmasını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER