TGC ve TGS: Soruşturmalar hak ihlallerine yol açmamalı

TGC ve TGS cok sayıda gazeteciye yönelik gözaltı kararının basın ve ifade özgürlüğü açısından kırılmaya neden olabileceği konusunda uyardı

TGC ve TGS: Soruşturmalar hak ihlallerine yol açmamalı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ortak bir açıklamayla darbe girişiminin ardından çok sayıda gazetecinin gözaltına alınması kararının yeni hak ihlallerine neden olabileceği uyarısında bulunarak, soruşturmaların halkın haber alma hakkını engellememesi gerektiğini vurguladı.

TGC ve TGS'nin ortak açıklaması şöyle:
 
“TGC ve TGS olarak nereden gelirse gelsin darbelere ve devlet içindeki her türlü hukuk dışı yapılanmalara karşı olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz. Parlamenter demokrasiye, iktidara ve halka yönelik darbe girişiminin ardından birçok gazeteci için bugün gözaltı kararı alınmıştır. Bu gözaltılar yeni hak ihlallerine, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü açısından yeni kırılmalara yol açmamalıdır. Doğrudan suça bulaşmamış, tek işi ve işlevi gazetecilik olanlar çağdaş demokrasilerde olduğu gibi  herhangi bir hukuksal takibe uğramamalıdır. Soruşturmalar basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ile halkın haber alma hakkını engellenmemelidir.
 
Gazetecilere yönelik suçlamalarda iddianamelerin en kısa sürede hazırlanması ve şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşılması toplumsal adalet duygusunun zedelenmemesi açısından son derece önemlidir. İktidarın, muhalefet  partilerinin ve kamuoyunun dikkatine sunarız.”
<< Önceki Haber TGC ve TGS: Soruşturmalar hak ihlallerine yol açmamalı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER