TGF Genel Başkanı Karaca: Anadolu basını sudan bahanelerle cezalandırılıyor


Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC)'nin olağan genel kuruluna katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınına Basın İlan Kurumu (BİK)'nca sudan bahanelerde mahsup yapıldığını söyledi. BİK'in, Anadolu basınını cezalandırdığını iddia eden Karaca, "Zor yaşayan Anadolu basınının bu denli denetlemelerle, uydurma gerekçelerle mahsup yemesi iyi bir olay değil." dedi.

Genel Kurulda konuşan TGF Genel Başkanı Karaca, "Türkiye'de BİK, yerel basını yok etmek için sudan bahanelerle çalışmalarını devam ettiriyor. Türkiye genelinde gazeteler cezalandırılıyor. Yerel gazetelerin ne yayınında ne müracaatında ne kadrosunda bir eksiklik yok. Nedir? Türkiye genelinde yaygın bir dağıtım şirketinde gazete dağıtılmadı diye 60 bin, 80 bin TL para cezası veriliyor. Bu dertten Aydın'da Mustafa Çezik bir ay önce öldü. Bu üzücü bir olay." şeklinde konuştu. Basının sıkıntıları ve sorumlulukları olduğunu ifade eden Yılmaz Karaca, "Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü; yazı yazdı diye cezaevlerine koyulan arkadaşlarımız var. Başbakan yardımcımızla bunu da görüştük. Yazı yazan, fikrini söyleyen insanlar, yargılandıktan sonra eğer cezaları varsa o zaman cezaevine koyulmalı. Bir haber yazdı diye, hiçbir gerekçesi olmayan suçlardan 30 civarında arkadaşımızın cezaevinde yatması, gerçekten dünyaya bizi rezil ediyor. Bir an önce bu arkadaşların serbest bırakılarak yargılanmalarını istiyoruz. Haber yapan gazetecinin, iki kez müebbet hapsi isteniyor. Böyle bir şey olamaz. Bu nedenle dünyada basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 160. sıradaydık, 170. sıraya yükseldik." dedi.

AGC Başkanlığı'na seçilen Semra Şener'i de tebrik eden Genel Başkan Karaca, basın özgürlüğü için bütün gazetecilerin mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Gazetecilikten siyasete geçen bazı meslektaşlarının, haksız tutuklamalara karşı, "oh olsun." dediğini söyleyen Karaca, "Şu anda milletvekili olan Şamil Tayyar Bey var. Biz ona yapılanları kınarken şimdi vekil oldu. Gazetecilere yapılanlara, 'oh olsun' diyor. Gazeteciler, basın özgürlüğü için birlik olmalı. Sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklanan meslektaşlarımız var." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber TGF Genel Başkanı Karaca: Anadolu basını sudan bahanelerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER