TGS İzmir Şube Başkanı Hüner: Bu bir hak ve menfaat gaspıdır


Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarına tepki göstererek, "Zaman Gazetesi'nde de böyle bir şeye tevessül ederlerse, bu yaklaşık 30 yıldır medyada dişiyle tırnağıyla bir yere gelen bu grubun hak ve menfaatlerinin gasbıdır." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hüner, Kayyım'ın kıyım olduğunu söyledi. Hüner, "Kayyım gazeteci olmadığı için kayyım idareci olmadığı için gazetecileri yaşatma değil kapatma yönünde hüküm uyguladılar. Bugün gazetesi, Kanaltürk, İpek Akın Koza Grubu'nda olduğu gibi Zaman Gazetesi'nde de böyle bir şeye tevessül ederlerse, bu yaklaşık 30 yıldır medyada dişiyle tırnağıyla bir yere gelen bu grubun hak ve menfaatlerinin gaspıdır. Çalışan işçinin emekçinin aleyhine olacak bir durumdur. Biz kesinlikle gazetecilerin çıkardığı gazetelere kayyım yoluyla el konulmasını kınıyoruz. Doğru bulmuyoruz. Bunun sonuçlarını görüyoruz iki yıldır. İnsanlarımız çalışanlarımız acı çekiyorlar." diye konuştu.

"Tek yönlü bilgiyle nereye kadar insanları oyalayabilirsiniz?" diye soran Hüner, "Gerçek medyayı neden susturmak istiyorsunuz. Gerçekleri yazan insanlardan neden korkuyorsunuz. Bu kararın inşallah gerçekleşmemesini diliyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber TGS İzmir Şube Başkanı Hüner: Bu bir hak ve menfaat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER