THY ciddi kayıp yaşıyor
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 9 2015
Kadrosunda 700’den çok yabancı pilot bulunan Türk Havayolları’ndan, yıl başından bu yana 59 yabancı pilot istifa etti.

Yabancı pilotların, çoğunluğunun maaşlarını TL olarak aldıkları ve doların son bir yılda yüzde 25 dolayında yükselmesi nedeniyle, gelir kayıpları yaşadıkları için çoğunun ayrılarak, maaşların dolar bazında ödendiği Katar Havayolları’na gittiği bildirildi.
Filosunda 700’den çok yabancı pilot çalıştıran THY, Amsterdam kazasından sonra bu yolu seçmiş ve filosundaki yabancı pilot sayısını hızla çoğaltmıştı. Dünyanın her yanından yabancı pilot alan THY son olarak Rusya’daki Moskova ofisinde pilot seçimi yapmıştı.
THY’nin, kısa sürede doğan boşluğu doldurmak üzere, başka birçok ülkeden pilot alımı için yeni seçimler yapması bekleniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi9.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!10.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







