THY’nın Latin Amerika’ya Rus yolcu krizi büyüyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 23 2024
Rusya’dan vatandaşlarına THY ile uçmayın uyarısı geldi.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
THY’nin Latin Amerika’ya gitmek isteyen biletli yolcuları almaması önce Rus Büyükelçiliğini sonra Dışişleri Bakanlığını devreye soktu.
Uyarıları dikkate almayan THY’ye Rusya’dan uçmayın uyarısı geldi.
THY’nin, Latin Amerika ülkelerine yapılan uçuşlara Rus yolcuları almamasının devam etmesi üzerine Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, durumun açıklığa kavuşturulması için Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na resmi talepte bulundu. Türk tarafından herhangi bir cevap alamayan Rusya, vatandaşlarının Türk Hava Yolları ile seyahat etmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada “Bir sorun var, ciddi bir sorun. Üstelik Türk yetkililerin olayın ciddiyetinin ne kadar farkında olduklarını da bilmiyoruz” denilerek son birkaç haftadır İstanbul Havalimanı'ndan Latin Amerika'ya aktarma yapan Rus vatandaşlarının uçağa binmelerine izin verilmediği vakaların giderek arttığına dikkat çekildi.
Türk havayolu yetkililerin bu durumu, Rusların Latin Amerika ülkelerine kabulüne ilişkin kuralların sıkılaştırıldığı iddiasıyla yaptığı açıklamayı Türk Hava Yolları, internet sitesinden İngilizce ve Türkçe olarak yayınlaması ancak bunu Rusça yayınlamayı reddetmesi de Rusya tarafından eleştirildi.
Latin Amerika ülkelerine seyahat etmek isteyen Rus vatandaşlarının THY uçaklarına bindirilmemsi olayı Mart ayında fazlalaştı.
9 Mart'ta Türk Hava Yolları'nın Arjantin'e yaptığı uçuşlarda Türkiye’den aktarma yapan en az 50 Rus yolcu uçağa alınmadı. Bunun üzerine Buenos Aires'teki Rus büyükelçiliği sorunun THY’de olduğunu bildirdi.
O zaman da Rusya Tur Operatörleri Birliği Rusya Federasyonu'ndan gelen yolcuların Türk Hava Yolları ile Meksika'ya uçmaması uyarısı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!5.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!
6.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı7.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı8.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon9.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!10.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








