THY Teknik çalışanlarından eylem


Türk Hava Yolları'nın bakım ve onarım işlerini yürüten THY Teknik çalışanları, sendikal tercihlerine müdahale edildiği ve iki işçinin işine son verildiği gerekçesiyle eylem yaptı. İşçilere destek veren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işten atılan işçilerin işbaşı yaptırılıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

DİSK, THY Teknik'te çalışanlara yönelik baskıları protesto etti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu da THY Teknik işçilerine destek verdi. 'Teknik işçisi yalnız değildir', 'Sendika hakkımız engellenemez', Yaşasın sınıf dayanışması' şeklinde slogan atan grup, 'THY Teknik A.Ş'de yetkili sendikayı yönetim değil çalışanlar belirleyecek.' yazılı pankart açtı.

İşçilerin işbaşı yapıncaya kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Kani Bako, "Kardeşlerim DİSK'e bağlı Birleşik Metal iş sendikasına geliyorlarsa özgür iradelerini DİSK'ten yana kullanıyorlarsa yapacağımız tek şey bu kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Burada elleri ayakları kol gezen Hak-İş'e bağlı Çelik-İş sendikası iki tane işçi arkadaşımız atılmış. Siz nerdesiniz? İki işçi arkadaşımız eğer işten atıldıysa direniş çadırını burada kurmalısınız. Direnişi başlatmalısınız. THY yönetiminden hesap sormalısınız. Nereye kadar? Atılan işçi arkadaşlarımız işbaşı yapıncaya kadar. Ama sizin yapamadığınızı biz burada yapacağız. Atılan işçi arkadaşlarımızı işbaşı yaptırıncaya kadar bizim mücadelemiz burada devam edecektir."şeklinde konuştu.

Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ise, THY'nin Yönetim Kurulu ve hükümetin bir takım etkili insanlarının Çelik-İş'i örgütlü hale getirmek için bir takım ali cengiz oyunları yapmaya başladıklarını söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından grup eyleme son verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber THY Teknik çalışanlarından eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER