THY uçağında bomba paniği

Bomba şüphesi nedeniyle uçuşa kapatılan Hannover Havalimanı yeniden uçuş trafiğine açıldı.

THY uçağında bomba paniği

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan kalkan TK1555 sayılı Airbus A320 uçağının tuvaletinde uçakta bomba olduğu yönünde bir bilgi notu bulunması üzerine, pilotun durumu kuleye iletmesiyle 16.23’te kapatılan Hannover havalimanı, yaklaşık bir saat aranın ardından yeniden uçuşa açıldı.

Hannover’a yerel saatle 16.30 sularında iniş yapan THY uçağı, parkur kenarına alındıktan sonra tamamen boşaltıldı. Uçak bomba uzmanı köpeklerin yardımıyla arandı.

Yaklaşık 45 dakika boyunca iniş kalkışa kapalı tutulan Hannover havalimanına inecek iki uçak Bremen’e yönlendirilirken, bazılarının ise havada bekletildiği öğrenildi.

Hannover havalimanı, THY uçağının aranmasının ardından tekrar uçuşa açıldı.

PEÇETEDEKİ 'BOMB' YAZISI PANİĞE NEDEN OLDU

Türk Hava Yolları'nın(THY) İstanbul-Hannover seferini yapan yolcu uçağının tuvaletinde peçeteye yazılmış 'Bomb' yazısı paniğe neden oldu. Uçak, bomba araması için Hannover Havalimanı'na iniş yaptı. Uçakta yapılan aramalarda ise herhangi bir bulguya rastlamadı. 
İstanbul-Hannover seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait TK-1555 sefer sayılı uçağı Hannover Havalimanı'na iniş yapmak için son hazırlıklar yapıldı. Bu sırada kabin memuru tuvaletleri kontrol ettiği sırada bir peçeteye yazılmış 'Bomb' yazısı buldu. Durumun uçağın kaptan pilotuna bildirilmesinin ardından Hannover Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçildi. Yetkililer havalimanını uçuşlara kapatırken, Türk Hava Yolları uçağı yerel saatle 16.50'de Hannover Havalimanı'na sorunsuz şekilde inişini gerçekleştirdi. Güvenlik güçlerinin uçakta yaptığı aramalarda herhangi bir bulguya rastlamadı.
<< Önceki Haber THY uçağında bomba paniği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER