THY uçağında 'C4' alarmı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 29 2015
Paylaş
X Post
Havalandıktan sonra geri dönen THY uçağında bomba araması yapıldı.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait İstanbul-Tokyo seferini yapan yolcu uçağı, havalandıktan bir süre sonra tuvaletinin kapısı üzerine yazılmış 'C4 Kargo' yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Havaalanına inen uçakta bomba araması yapıldı.
Türk Hava Yolları'nın TK-52 sefer sayılı Boeing 777-300 ER tipi yolcu uçağı, yolcu alımını tamamladıktan sonra 01.15'de Tokyo seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Bir süre sonra 321 yolcusu bulunan uçağın kabin memurlarından biri tuvaletin kapısına 'C4 Kargo' yazısının yazılmış olduğunu fark ederek durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi.
Kaptan pilot ise Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek geri dönüş ve iniş için izin istedi. Karadeniz üzerinden geri dönen uçak, saat 04.30'da Atatürk Havalimanı'na sorunsuz iniş yaptı. Tuvalet kapısına yazılmış olan 'C4' ifadesi nedeniyle polis ekipleri, yolcusu tahliye edilen uçakta güvenlik gereği bomba araması yaptı.
Uçağın kabin ve kargo bölümünde inceleme yapıldı. Yolculara ait bagaj ve valizler ise aprona getirilen mobil X-RAY cihazıyla tekrar kontrolden geçirildi. Aramalarda güvenlik zafiyatı oluşturacak bir konuya rastlanmazken yolcuların bugün saat 21.00'de Tokyo'ya tekrar gönderilecekleri öğrenildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den ilk mesaj2.Suriye’de görünmez kılınan trajedi: 100 binden fazla kadın nerede?3.ABD, 23 yıl sonra ilk kez savaşta uçak kaybetti4.Özgür Özel daire iddialarına çok sert yanıt verdi: 'İspatlamayan namerttir'5.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tutuklandı: İfadesi ortaya çıktı
6.Ankara'da halk otobüsü üst geçide çarptı: 5 kişi öldü, 14 kişi yaralandı7.Libya’da Ukraynalı askerlerin konuşlandığı iddia edildi8.Bahis soruşturmasında Fenerbahçeli futbolcu İsmail Yüksek hakkında karar9.Namağlup Fenerbahçe Opet, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i devirdi; üst üste 8. kez şampiyon oldu10.Uluslararası Basın Enstitüsü'nden Google'a mektup: Türkiye’de bağımsız medya algoritmik şok yaşıyor

ŞERİF ALİ TEKALAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Musta...

Suriye’de görünmez kılınan trajedi: 100 binden faz...

ABD, 23 yıl sonra ilk kez savaşta uçak kaybetti

Özgür Özel daire iddialarına çok sert yanıt verdi:...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey t...





