THY uçağında 'C4' alarmı

Havalandıktan sonra geri dönen THY uçağında bomba araması yapıldı.

THY uçağında 'C4' alarmı

Türk Hava Yolları'na (THY) ait İstanbul-Tokyo seferini yapan yolcu uçağı, havalandıktan bir süre sonra tuvaletinin kapısı üzerine yazılmış 'C4 Kargo' yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Havaalanına inen uçakta bomba araması yapıldı.

Türk Hava Yolları'nın TK-52 sefer sayılı Boeing 777-300 ER tipi yolcu uçağı, yolcu alımını tamamladıktan sonra 01.15'de Tokyo seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Bir süre sonra 321 yolcusu bulunan uçağın kabin memurlarından biri tuvaletin kapısına 'C4 Kargo' yazısının yazılmış olduğunu fark ederek durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi.

Kaptan pilot ise Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek geri dönüş ve iniş için izin istedi. Karadeniz üzerinden geri dönen uçak, saat 04.30'da Atatürk Havalimanı'na sorunsuz iniş yaptı. Tuvalet kapısına yazılmış olan 'C4' ifadesi nedeniyle polis ekipleri, yolcusu tahliye edilen uçakta güvenlik gereği bomba araması yaptı.

Uçağın kabin ve kargo bölümünde inceleme yapıldı. Yolculara ait bagaj ve valizler ise aprona getirilen mobil X-RAY cihazıyla tekrar kontrolden geçirildi. Aramalarda güvenlik zafiyatı oluşturacak bir konuya rastlanmazken yolcuların bugün saat 21.00'de Tokyo'ya tekrar gönderilecekleri öğrenildi.
<< Önceki Haber THY uçağında 'C4' alarmı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER