THY'de kriz üstüne kriz!

Ekonomik kriz havacılık sektörünü vurdu: THY 39 uçak siparişini Pegasus 3 uçak siparişini iptal etti!

Sokaktaki vatandaştan efsane ekonomi analizi

Türk Hava Yolları, uzun süredir ekonomik krizle boğuşuyor. Özellikle OHAL'in ilanıyla birlikte havacılık sektörü büyük bir darbe yemiş durumda. 

Türk Hava Yolları, ekonomik krize karşı önlem almak adına 5’i iç, 17'si de dış hat toplam 22 noktaya seferler iptal etmiş ayrıca filodaki toplam 30 uçağı da yere indirilerek park pozisyonuna almıştı.
 
Ancak bu önlemler ekonomik krizin etkilerini sert bir şekilde hisseden Türk Hava Yolları için yeterli olmadı.
 
THY son olarak 2018 ve 2022 yılları arasında teslim edilmek üzere yaptığı 39 uçak siparişini de iptal etti. Bu hamlenin, krizin çok sert vurduğu THY'yi kurtarıp kurtaramayacağı merak konusu.
 
SADECE THY DEĞİL KRİZ TÜM HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ VURDU!
 
THY'nin uçaklarını parka çekmesi, siparişlerini iptal etmesi haberleri gelirken, krizin sadece THY'yi değil tüm havacılık sektörünü vurduğu ortaya çıktı. OHAL'in ilanıyla birlikte zaten krizde olan turizm sektörü de tamamen durmuş durumda. Ekonomik belirsizlik, yerli turisti de seyahatten alıkoyuyor. 
 
Pegasus CEO'u Mehmet Nane ekonomik krizden Pegasus'un da etkilendiğinin anlaşıldığı şu açıklamayı yaptı:  2017 için siparişini verdiğimiz 5 Boeing uçaktan 3'ünün alımını erteleyebiliriz.
<< Önceki Haber THY'de kriz üstüne kriz! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER