THY'nin yolcuları şaşırtan isteği
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 25 2016
Paylaş
X Post
Türk Hava Yolları'na (THY) ait İstanbul-Adıyaman seferini yapan uçak, olumsuz hava koşulları ve pistteki buzlanma nedeniyle Adıyaman Havalimanı yerine Malatya Havalimanı'na iniş yaptı. Adıyaman'da mahsur kalan yolculara kendi imkanlarıyla Malatya'ya gitmelerini isteyen THY yetkililerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Bu sabah İstanbul’dan kalkan ve saat 10.30 da Adıyaman Havalimanı'na inmesi beklenen uçak buzlanma nedeniyle Adıyaman’a inememesi, aynı uçakla dönüş yapacak yolcuların mağdur olmasına neden oldu.
THY’nin bu uygulamasına tepki gösteren vatandaşlar, “İstanbul’dan Adıyaman’a yolcu getiren uçak hava muhalefeti dolayısıyla Malatya'ya indi. Adıyaman’dan İstanbul’a gidecek olan yolcular aynı uçakla döndükleri için uçak inemeyince THY görevlileri Malatya’ya kendi imkânlarımızla gidip oradan İstanbul’a gideceğimizi ifade ettiler. Kendilerine 'eğer ki uçak Adıyaman’a inememiş ise normalde sizlerin bizleri götürmeniz gerekmez mi?' şeklinde sorduğumuzda görevliler, 'yapacağımız bir şey yok müşteri hizmetlerini arayın şikâyetinizi iletin' şeklinde cevap verdiler. Zaten Adıyaman olarak en yüksek ücretle uçmaktayız. THY bu uygulaması ile daha da mağdur etmektedir ”şeklinde tepki gösterdiler.
Görüştüğümüz havalimanı yetkilileri ise İstanbul-Adıyaman uçağının buzlanma nedeniyle Adıyaman’a inemediğini en yakın çevre havalimanı olan Malatya Havalimanı'na indiğini, böyle bir durumda uçak biletlerinin 3 gün ertelenebilindiğini, yolcuların aynı gün çevre illerdeki havalimanlarından birinde uçma taleplerine ise THY şirketinin uygulamasını tasarrufunda bulunduğunu ifade ettiler.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.CHP’de butlan yönetiminden büyük tasfiye: 26 il başkanı görevden alındı2.Deniz Göktaş: Türkiye dışında yaşamak gibi bir planım yok; resmi bildirim de gelmedi3.Hacıosmanoğlu açıkladı: Milli futbolculara kişi başı yaklaşık 29 milyon TL prim4.McGovern’dan Trump’a çağrı: Türkiye’deki demokratik gerilemeyi gündeme taşıyın5.Vatandaş ne yapsın? Yargıdaki çürümenin fotoğrafı: Savcı, işi için suç örgütüne başvurdu
6.Doku ailesi, 108 kamu görevlisini ‘delil karartma’ iddiasıyla şikâyet etti7.Yüksek yargıda dikkat çeken tablo: 300 bine yakın dosya sonuç bekliyor8.Gar Katliamı davasında IŞİD’li sanığın “özür” sözleri tepki çekti9.Erdoğan, cemevinde atılan ‘Hain Kemal’ sloganlarını eleştirdi10.Açlık sınırı yüzde 37 arttı, asgari ücret yetişemedi

HÜSEYİN ODABAŞI

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

CHP’de butlan yönetiminden büyük tasfiye: 26 il ba...

Deniz Göktaş: Türkiye dışında yaşamak gibi bir pla...

Hacıosmanoğlu açıkladı: Milli futbolculara kişi ba...

McGovern’dan Trump’a çağrı: Türkiye’deki demokrati...

Vatandaş ne yapsın? Yargıdaki çürümenin fotoğrafı:...







