THY'nin yolcuları şaşırtan isteği

Türk Hava Yolları'na (THY) ait İstanbul-Adıyaman seferini yapan uçak, olumsuz hava koşulları ve pistteki buzlanma nedeniyle Adıyaman Havalimanı yerine Malatya Havalimanı'na iniş yaptı. Adıyaman'da mahsur kalan yolculara kendi imkanlarıyla Malatya'ya gitmelerini isteyen THY yetkililerine vatandaşlar tepki gösterdi.

THY'nin yolcuları şaşırtan isteği

Bu sabah İstanbul’dan kalkan ve saat 10.30 da Adıyaman Havalimanı'na inmesi beklenen uçak buzlanma nedeniyle Adıyaman’a inememesi, aynı uçakla dönüş yapacak yolcuların mağdur olmasına neden oldu. 

THY’nin bu uygulamasına tepki gösteren vatandaşlar, “İstanbul’dan Adıyaman’a yolcu getiren uçak hava muhalefeti dolayısıyla Malatya'ya indi. Adıyaman’dan İstanbul’a gidecek olan yolcular aynı uçakla döndükleri için uçak inemeyince THY görevlileri Malatya’ya kendi imkânlarımızla gidip oradan İstanbul’a gideceğimizi ifade ettiler. Kendilerine 'eğer ki uçak Adıyaman’a inememiş ise normalde sizlerin bizleri götürmeniz gerekmez mi?' şeklinde sorduğumuzda görevliler, 'yapacağımız bir şey yok müşteri hizmetlerini arayın şikâyetinizi iletin' şeklinde cevap verdiler. Zaten Adıyaman olarak en yüksek ücretle uçmaktayız. THY bu uygulaması ile daha da mağdur etmektedir ”şeklinde tepki gösterdiler.

Görüştüğümüz havalimanı yetkilileri ise İstanbul-Adıyaman uçağının buzlanma nedeniyle Adıyaman’a inemediğini en yakın çevre havalimanı olan Malatya Havalimanı'na indiğini, böyle bir durumda uçak biletlerinin 3 gün ertelenebilindiğini, yolcuların aynı gün çevre illerdeki havalimanlarından birinde uçma taleplerine ise THY şirketinin uygulamasını tasarrufunda bulunduğunu ifade ettiler.

CİHAN
<< Önceki Haber THY'nin yolcuları şaşırtan isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER