İsveç Prensesi Sofia Koronavirüs günlerinde gönüllü oldu

Dünyanın Koronavirüs ile mücadelesi devam ederken İsveç'ten ise kraliyet ailesi üyesi Prenses Sofia'nın hastanede gönüllü olarak çalışarak virüs ile mücadeleye katkıda bulunacağı haberi geldi.

SHABER3.COM

3 günlük sağlık eğitimi alan İsveç Prensesi Sofia, Koronavirüs'le mücadele etmek için Stockholm’de bir hastanede gönüllü olarak çalışacak. Prenses doğrudan hastalarla temasta olmayacak.

Prens Carl-Philip'le evli İsveç Prensesi Sofia bu hafta onursal başkanı olduğu Sophiahemmet Hastanesi'nde Koronavirüs'le mücadele etmek için gönüllü olarak çalışmaya başlayacak.

80 kişiyle birlikte çevrimiçi olarak 3 günlük acil sağlık eğitimini tamamlayan 35 yaşındaki prenses, Koronavirüs salgını nedeniyle yoğunluk yaşanan hastanede çalışacak.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamada, "Kendimizi içinde bulduğumuz bu krizde, prenses sağlık çalışanlarının ağır iş yükün hafifletmek amacıyla gönüllü olarak katılıp ve katkıda bulunmak istiyor" denildi.

Sophiahemmet Hastanesi sözcüsü Pia Hultkrantz, prensesin doğrudan hastalarla çalışmayacağını, mutfak işlerinde, dezenfekte işlemlerinde ve temizlikte yardımcı olacağını söyledi.

İsveç'te Koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 1400;  vaka sayısı 13 bin 216.  
<< Önceki Haber İsveç Prensesi Sofia Koronavirüs günlerinde gönüllü oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER