Tiflis'te Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali heyecanı başladı


Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 26 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali Oyunları'na (EYOF2015) geri sayım başladı.

Avrupalı genç sporcuların en önemli çok-sporlu yarışma etkinliği olarak kabul edilen söz konusu oyunlara sayılı günler kalırken, başkent Tiflis'te tüm hazırlıklar tamamlandı. 26 Temmuz'da 23 bin seyirci kapasiteli Mihail Kamara (Lokomotiv) Stadyumu'nda gerçekleştirilecek olan festivalin açılış törenine halk yoğun ilgi gösteriyor.

Tiflis'te 13'üncüsü düzenlenecek olan festivalde, dokuz spor dalında 50 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcu madalya kazanmak için mücadele edecek.14-18 yaş grubundaki sporcuların katılacağı yarışmada EYOF için yedisi yeni yapılan 10 müsabaka ve beş antrenman tesisi hazır hale getirildi. Gelecekte Olimpiyat Oyunları'na katılma ve madalya şansı olan genç sporcuların alınacağı spor festivalinde, atletizm, basketbol, bisiklet, cimnastik, hentbol, judo, yüzme, tenis ve voleybol dallarında müsabakalar yapılacak.

OLİMPİYAT MEŞALESİNİN GÜRCİSTAN TURU TAMAMLANDI

13. Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali için 26 Mayıs'ta Atina'da yakılarak uçakla Gürcistan'a getirilen Olimpiyat Meşalesi, ülkenin 67 bölgesinde dolaştırıldıktan sonra başkent Tiflis'e getirildi. Ünlülerin, sporcuların ve siyasilerin de katıldığı meşale turunda 700 meşale taşıyıcısı görev yaptı.

EYOF2015'E TÜRKİYE 102 SPORCU İLE KATILIYOR

Türkiye, Festival'e artistik cimnastik, atletizm, basketbol, bisiklet, judo, tenis, yüzme ve voleybol dallarında 51 kız ve 51 erkek sporcudan oluşan toplam 102 sporcu ile katılıyor. Türkiye Basketbol erkeklerde A Grubu'nda Litvanya, Gürcistan ve Bosna Hersek, kızlarda B Grubu'nda Çek Cumhuriyeti, Gürcistan ve Belçika ile karşılaşacak. Türk Milli Voleybol Takımları ise erkeklerde İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan, kızlarda da Rusya, İtalya ve Gürcistan ile aynı grupta yer alıyor.

TÜRK SPORCULARIN BRANŞLARI

Artistik Cimnastik: Hamza Şamil Yılmaz, Sercan Demir, Mustafa Arca, İclal Özbay,Beyza Türkmen,Doğa Ketenci
Atletizm: Mesure Tutku Yılmaz,Tuğba Danışmaz, Muhammet Hanifi Tanrıkulu, Enes Can Bayraktaroğlu, Dünya Ezgi Sayan, Sevcan Erken, Yunus Demir, Muhammet Polat, Mahsun Korkmaz, Ramazan Akkaya, Mizgin Ay, Şevval Ayaz, Yener Aras, Nurkan Dağtekin, Mehtap Altun, Emine Akbingöl
Basketbol: 1 erkek, 1 kız takımı (24 sporcu)
Bisiklet: Arif Emre Uz, Ahmet Örencik, Keziban Koyun, Beyza Topçu
Judo: Tuğçe Beder, İrem Korkmaz, Şeyma Özerler, Minel Akdeniz, Uğurcan Zehir, M. Hamdi Yıldırım, Bilal Çiloğlu, Ahmetcan Çekiç
Tenis: Azra Deniz Çömlek, Zeynep Naz Öztürk, Umut Akkoyun, Mustafa Erdoğan
Yüzme: Melike Sertler, Defne Kurt, Zehra Duru Bilgin, Gizem Güvenç, Berçin Baydar, Buse Alemdar, Zeliha Keser, Selen Özbilen, İbrahim Berkan Cevis, Yiğit Aydıner, Efe Yenigün, Serhat Kaan Aşık, Ümitcan Güreş, Tuncay Cenk Ceritoğlu, Arman Akça, İlya Atasay
Voleybol: 1 erkek, 1 kız takımı (24 sporcu)
CİHAN
<< Önceki Haber Tiflis'te Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali heyecanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER