TİM, Reza Zarrab'a 'sen gelme' demiş

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde ihracat ödülünü iki bakan Nihat Zeybekci ve Numan Kurtulmuş’tan almasıyla gündeme oturan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab’ın o fotoğrafta yer almak için özellikle törene geldiği iddia edildi.

TİM, Reza Zarrab'a 'sen gelme' demiş

Hürriyet yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşe yazısında Sarraf’ın iki bakanla olan fotoğrafının iç yüzünü kaleme aldı.

Munyar, TİM çatısı altındaki bir birlik başkanının “TİM yönetiminden Zarrab’ı arayıp, ‘Törene siz gelmeyin’ diyenler olmuş. Ancak anlaşılan o ki Zarrab, öyle bir fotoğrafta yer almayı planlamış, özellikle törene kendisi katılmış” dediğini paylaştı.

TİM’in çatısı altındaki ihracatçı birliklerinden birinin başkanı olan bir başka işadamı ise, ‘Sarraf’a ödül verileceğini bilseydim, o karede yer almazdım’ diyen bakan Numan Kurtulmuş’un tören sonrası TİM’i arayarak “O fotoğrafta yer almama yol açarak beni çok zor durumda bıraktınız” dediğini anlatmış.

‘MADEM ÖYLE GERİ ÇEKİLSEYMİŞ’

Munyar, TİM çatısı altındaki ihracatçıların ‘olaylı’ ödül fotoğrafına ilişkin fikir yürütmelerini de şöyle özetledi:

“Törene katılanlardan biri anımsattı: Ödül alan şirketler ve temsilen kimin alacağı anons ediliyor. Numan Bey madem o kadar rahatsız oldu, “Zarrab” adını duyduğu anda geri çekilip, fotoğraf karesine girmeseydi. Törene katılanlardan bir başkası durum saptaması yaptı: Birincisi Numan Bey anons sırasında ismi duymamış olabilir. İkincisi, ben ismi duydum ama Zarrab sahneye çıktığında tanımakta zorlandım. Çok kilo vermiş.”
<< Önceki Haber TİM, Reza Zarrab'a 'sen gelme' demiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER