Times Meydanı'nda Erdoğan Rejimi protesto edildi

Amerika'nın ve dünuyanın en ünlü meydanlarından biri olan New York'taki Times Meydanı (Times Square), tarihi bir protestoya ev sahipliği yaptı.

Time Square'de Erdoğan Rejimi protesto edildi

Yaklaşmakta olan Dünya Kadınlar Günü sebebi ile New York'un kalbi olan Times Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar Erdoğan Rejimini ve protesto ederek, Türkiye'de hukuksuz olatak tutsak edilen 5.000'in üzerindeki kadın tutuklunun sesini dünyaya duyurdu.



Sembolik olarak Times Meydanına kurulan demir parmaklıklı hapishane ile seslerini duyurmaya çalışan kadınlar, ellerinde tutuklu kadınların fotoğraflarının ve isimlerinin olduğu pankartlar taşıdılar.



Covid-19 sebebi ile sınırlı katılıma müsade edilen Times Meydanındaki gösterinin benzerleri, ABD'nin 40 kentinde, ve sembolik önemi olan meydanlarında eş zamanlı olarak yapıldı.




AST'DEN 40 ŞEHİRDE MAĞDUR KADINLAR İÇİN   KAPSAMLI PROTESTO

Mağdurların sesi olmaya çalışan fedakar aktivistler, Amerika, Kanada, Brezilya, Arjantin’in 39 şehrinde ‘8 Mart Uluslararası Kadın Hakları Günü’ vesilesiyle protestolar düzenleyecek.



Her geçen gün artan insan hakları ihlallerinde Erdoğan rejimi altında kadınlara yapılan haksızlıklar daha bir arttı, Amerikan Dışişleri Raporu’nda da geçen 62,669  siyasi tutukludan 5,000'e yakını kadın ve 780 tane masum bebekte masum anneleriyle zulme maruz kalmaya devam ediyor.



Türkiyede kadınlara yapılan haksızlıklar, sadece siyasi tutuklulukla sınırlı değil. Kadın cinayetleri son yıllarda 3 katına yükseldi. Sadece 2020 yılında 300 kadın öldürüldü.



Kadınlarla ilgili yaşanan hak ihlalleriyle ilgili protestolarda gün boyunca  #Fight4WomenTurkey etiketiyle de dünyaya sesini duyurmaya çalışacak olan aktivistler özellikle şu an itibariyle siyasi tutuklu 5,000'e yakın kadının ve çocuklarının bırakılmasını talep ediyorlar.



Şu ana kadar yapılan protestolar arasında en kapsamlısı, Times Meydanında gerçekleştirilen ve mağdur kadınların seslerini sesi tüm dünyaya duyurulmaya çalışan eylem oldu.



DİĞER KENTLERDEKİ GÖSTERİ VE PROTESTOLAR

Kansas city de "The Pitch" dergisi protestoları makale haklinde yayınlayacağını söylerken, protestolara katılacak  bir Amerikalı ise “Eyleme katılmayı dört gözle bekliyoruz. Çok mutlu olduğumuzdan değil ama kardeşlerimizin sesi olabileceğimiz için” dedi.



Arkansas'ta ve Washington'da protesto esnasında sticker yapıştırılmış bardaklarla amerikalılara kahve ikram edilirken, Canada’nın Calgary kentinde, giydirilmiş araba ve kamyonlarla protestolar organize edilecek.



Baton Rogue, Louisiana'da ise belediye başkanının bizzat katılıp konuşacak.

AST aktivistlerinden Mine hanım ise bulunduğu kentte protesto olmadığı için 1.5 saatlik en yakın şehir olan Cleveland’a gidip orada ailesiyle protestolara katılacaklarını söyledi.



Dallas koordinatörü Hakan bey ise yaklaşık 150 kisiyle protestoları organize edeceklerini söyledi.

Ottawa, Canada, Albany, New York’ta ise bizzat Meclis binalarının önünde protestolar organize edilecek.

Washington DC


Sadece 39 dünya kenti degil 9 farklı üniversitede posterlerle mağduriyetler dillendirilecek.


ERDOĞAN REJİMİNİ PROTESTO ETMEK İÇİN YAPILAN GÖSTERİLER ŞU MERKEZLERDE YAPILDI

New York, NY
Boston, MA
Connecticut, CT
Washington, DC
Phoenix, AZ
Tucson , AZ
Las Vegas, NV
Houston, TX
Austin, TX
Dallas, TX
Kansas City
Little Rock, AR
Baton Rouge, LA
San Antonio, TX
Chicago, IL
Columbus- OH
Cleveland, OH
St. Louis, MO
San Francisco, CA
Bay Area, CA
Sacramento, CA
Atlanta, GA
Seattle, WA
Huntington Beach, CA
Newport Beach, CA
Jacksonville, FL
Albany, NY
Rhode Island, RI
Minneapolis, MN
Hawaii
Toronto, KANADA
Ottawa, KANADA
Vancouver, KANADA
Calgary, KANADA
Montreal, KANADA
Kitchener, KANADA
Reo De Jenario, BREZİLYA
ARJANTİN
İSVİÇRE









<< Önceki Haber Times Meydanı'nda Erdoğan Rejimi protesto edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER