Timsah Arena'yı açan Erdoğan: Şampiyona böyle bir stadyum yakışırdı


Bursa Stadyumu'nun açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakını Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraftarların "Timsah Arena" olarak adlandırdığı Bursa Stadyumu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'nın şanına yakışır, güzel bir stadyuma sahip olduğunu belirtti.

Sıradan bir kulüp olmayan Bursaspor'un, şampiyonluk yaşadığını hatırlatan Erdoğan, şampiyona böyle bir stadyumun yakışacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursaspor'un alt yapısını gördüğünü ifade ederek, "Güçlü bir alt yapıya sahip olan Bursaspor şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro, yaptığı bu son değişiklikle, Hamza hocayla birlikte çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım onu da söyleyeyim." şeklinde konuştu.

Bursaspor seyircisine inandığını, bu seyircinin, sabırla, takımının layık olduğu yere çıktığını göreceğini dile getiren Erdoğan, Bursaspor'a başarılar diledi.

Birlikten, beraberlikten taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Stadyumu'nun tüm Bursalılara hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bursaspor aşıklarına hayırlı olsun diyoruz. Ya Allah bismillah" diyerek, eşi Emine Erdoğan ve diğer protokol ile birlikte kurdeleyi kesti.

Erdoğan Şöhretler Karması ile eski Bursasporlu futbolculardan oluşan takımlar arasındaki gösteri maçının başlama vuruşunu da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takım elbisenin altına Bursaspor'un renklerini taşıyan yeşil beyaz renklerde krampon giymesi dikkat çekti.

Başlama vuruşunun ardından sahadan ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce Hakan Ünsal ile kısa bir konuşma yaptı, ardından ise sahadan çıkmak için kenara yürürken önünü kesen ve birşeyler anlatan Trabzonspor'un efsane golcüsü Hami Mandıralı'nın Erdoğan'ın önünde geri geri giderken konuşmaya da devam etmesi ilginç bir görüntünün oluşmasına neden oldu. Hami Mandıralı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne anlattığı ise öğrenilemedi. CİHAN
<< Önceki Haber Timsah Arena'yı açan Erdoğan: Şampiyona böyle bir stadyum... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER