Tıp Bayramı kutlandı

Tıp Bayramı kutlandı

ERZİNCAN (CİHAN)- Tıp Bayramı dolayısıyla Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından program düzenlendi.

Erzincan Üniversitesi Başöğretmen salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet Kalkan ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, "Ülkemizde tıp mesleğini ve geleneklerini yaşatıp yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinerek ülkesine ve insanına hizmet etme amacını taşıyan tıp biliminin değerlenmesi için çalışan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız insanların daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmesi için özveri ile çalışarak toplumumuzun inandığı her zaman değer ve destek verdiği gönül veren ve duyarlı çalışan kişilerdir. Hekimlik fedakarlıkla icra edilen mayasında özveri, sabır, tahammül olan bir kutsal meslektir." dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalkan ise şöyle konuştu: "Mezuniyet öncesi uzun ve zorlu bir eğitim süreci ile başlayan ve mezuniyet sonrası eğitim ile devam eden meslek yaşamı boyunca güncel literatürü ve teknolojiyi yakından izlemeyi gerektiren hekimlik mesleği zor ve o denli kutsal bir meslektir. Bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği seçen, kendini insanlığa adayan, tüm hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum."

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da "İçinde bulunduğumuz Mart ayı üzüntülerimizi, sevinçlerimizi yoğun yaşadığımız bir ay. Zaferlerimizi kutladığımız, yaşadığımız acılarımızı andığımız bir ay. Bu ayda Tıp Bayramını kutlamak da ayrı bir özellik arz etmektedir. Çünkü bu çilekeş mesleğin sahipleri Mart ayı içerisinde kutladığımız Çanakkale Zaferi'nde de görevinde, görevinin başında hastaları tedavi ederken ve ihtiyaç duyulduğunda düşmana karşı savaşmış, kutsal görev ifa etmiş, değerli mensupların gururla yad ettiği bir ay. Tıp mesleği kutsal bir meslektir. Bu meslekte her meslekte olduğu gibi mesleği başarılı kılan mesleğe karşı olan sevgiden kaynaklanmaktadır. İçerisinde sevgi olmayan bir işin başarılı olması mümkün değildir. Sağlık mesleği insanları çok yakından ilgilendiren, en zor anlarında yanlarında bulunan ve bulunması gereken ve zor anlarında onlara destek sağlayan insanların bulunduğu bir meslek." dedi.

'GİYDİĞİNİZ BEYAZ ÖNLÜKLER TEMİZLİĞİN VE DÜRÜSTLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR'

Programda son olarak bir konuşma yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayarak, şöyle konuştu: "Bilindiği üzere 14 Mart 1827 tarihinde ilk modern tıp okulu kurulmuş ve sağlık alanında reformlar başlamıştır. Günümüzde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Devletimiz önce insan düşüncesiyle vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi için büyük yatırımlar yapmaktadır. Erzincan modern nitelikli araştırma hastanesi ile sağlık alanında büyük mesafe kat etmiştir. İlimiz genelinde vatandaşlarımızın sağlık alanında sorun yaşanmaması için gerekli gayreti gösteriyoruz. Bunun için Valilik olarak her vatandaşımızın eşit nitelikli sağlık hizmeti alması için çalışıyoruz. Biz bu uygun ortamı oluşturma amacındayız. Ama sağlık alanının kahramanları da sizlersiniz. Mesai merfumu gözetmeden özverili bir şekilde çalışıyorsunuz. Giydiğiniz beyaz önlükler temizliğin ve dürüstlüğün sembolüdür. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Sizler insanımızın en çok önem verdiği şey olan sağlığı için çalışıyorsunuz. Bu yüzden mesleğiniz olan doktorluğu sadece bir meslek olarak göremeyiz."

Yapılan konuşmaların ardından görevlerinde yardımcı doçentlik almaya hak kazanan öğretim üyelerine cübbe giydirildi. Programın sonunda ise sağlık çalışanları tarafından mini bir konser verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tıp Bayramı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER