Tıp fakültesi çalışanları engelliler için işaret diliyle klip çekti


Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, işitme ve konuşma engelli hastalar ve yakınları ile sağlıklı ve doğru iletişim kurabilmek, amacıyla düzenlenen işaret dili eğitimi düzenledi. Eğitime 26 personel katıldı. 3 ay süren eğitimde personelin engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurmaları amaçlanırken eğitim alan personel bir de klip çekerek eğitimlerini sergilemenin yanında işaret diline karşı farkındalık oluşturmaya çalıştı.

İşaret Dili Eğitmeni Tuğçe Bozkurt, engelsiz bir yaşamın ilk basamağı olarak hastane personeline işaret dili öğrettiklerini belirtti. Bu sayede sağlık hizmeti sunum kalitesini arttırarak hasta ve hasta yakınları için daha iyi bir hizmet vermeyi amaçladıklarını ifade eden Bozkurt, "Bizler bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü için farkındalık oluşturmak amaçlı hastane personelimiz ile kısa video hazırladık. Bu video ile bu farkındalığı oluşturabildiğimize inanıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımız için bu engeller artık ortadan kalkıyor. Hastanemize gelen hastalarımız ve yakınları artık aracısız hizmet alabilecekler. Çünkü hastane personelimiz işaret dilini öğrendi. İşitme engelli vatandaşlarımız için engel kalktı." dedi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey de engelli vatandaşların dertlerini anlayabilmek için hastane personelinin engellilerle iletişim eğitimi aldığını belirterek, onların her hangi bir sıkıntı yaşamadan doğrudan doğruya maksatlarını anlatabilmeleri veya anlattıklarını anlayabilmek personelin için büyük bir çaba içerisine girdiklerini ifade etti. Rektör Karacabey, "Personelimiz şu anda bunu başarmış durumdalar. Bugün önemli bir hizmeti yerine getirirken, ümit ediyorum ki ileride de bu noktada çok daha iyi hizmet yapabilecek seviyeye geleceğiz. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi olarak bizim açımızdan sevindirici ve kıvanç verici bir durumdur. Bu hizmetlerin artarak en güzel şekilde devam edeceğine inanıyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum. Dolayısıyla bugün sadece bir güne mahsus değil, yılın 365 gününde vatandaşımızın her hangi bir noktada engelli olsa da Bozok Üniversitesinde engelliler için engel olmayacaktır. Vatandaşlarımızın engelliler gününü kutluyor. Onlara huzurlu bir hayat diliyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Tıp fakültesi çalışanları engelliler için işaret... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER