TIR'daki kumaş rulolarını çaldılar


Zeytinburnu'nda park halindeki bir TIR'ın kasasında bulunan rulo halindeki kumaşlardan 80 bin liralık kısmını çaldıkları iddiasıyla yakalanan biri kadın 3 kişi tutuklandı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Şüphelilerin, TIR kasasındaki kumaşları sanki kendilerine aitmiş gibi, beraberlerinde getirdikleri iki minibüse doldurmaları dikkat çekti.

Zeytinburnu'nda, 27 Nisan gecesi gerçekleşen olayda, park alanındaki bir TIR'da yüklü olan rulo halindeki kumaşlardan yaklaşık 80 bin liralık kısmı çalındı. Olayın hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, parmak izi incelemesinin ardından güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

TIR'ın kapısına çok yakın bir yerde bulunan güvenlik kamerasını inceleyen polis, hırsızlık anının saniye saniye kaydedilmiş görüntülerine ulaştı. TIR'ı daha önceden belirleyerek kasasının tekstil malzemesi dolu olduğunu gören hırsızlar, bir süre sonra iki minibüs ile TIR'ı boşaltmak üzere park alanına geldi.

Kamera kayıtlarında, önce hırsızlardan birisi daha önceden kasasını açtığı TIR'ın içini kontrol ederek malların yerinde durup durmadığını kontrol ettiği görülüyor. Biri kadın 3 hırsız, aracın dorsesinin kapağını açarak kontrol ediyor. Rulo halindeki kumaşların bir kısmı araca aktarıldı. Bununla da yetinmeyen hırsızlar, ikinci minibüsü de kumaşla yüklediler. Hırsızların, yükün kendilerine aitmiş gibi rahat davranmaları dikkat çekiyor. Araçları dolduran şüpheliler olay yerinden kaçtıktan kısa bir süre sonra durumu fark eden bir kişi, koşarak TIR sürücüsüne haber vermeye gidiyor.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri kamera görüntülerinden araç plakaları tespit etti. Araştırmada minübüslerin kiralık olduğu belirlendi. Plaka ve araç bilgileri tüm ekiplere bildirildi. Ümraniye'de devriye gezen sivil ekipler, Çakmak Mahallesi'nde araçlardan birini fark etti. Ancak minibüs park halindeydi ve şüpheliler yoktu. Bunun için bölgede gizlenen ekipler, şüphelilerin gelmesini bekledi. Destek için diğer ekiplere haber verildi. Beklenti uzun sürmedi ve üç hırsız da birlikte gelerek minibüse bindiler. Bu sırada polisi fark ederek kaçan şüpheliler, bir süre trafikte yaşanan kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı.

Minibüsteki İrfan K.(42),Burak GD.(21) ve Alev G.(27) gözaltına alındı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemeye verdikleri ifadenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber TIR'daki kumaş rulolarını çaldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER