Tire ile Belevi arasına bölünmüş yol yapılacak


Dar olması sebebiyle sık sık ölümlü kazalar meydana gelen, İzmir'in Tire ilçesiyle Belevi arasındaki yolu üç defa Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Atila Sertel'in takibi ses getirdi, Karayolları, bölünmüş yol çalışmalarına nisan ayında başlanacağını açıkladı.

Ölümlü kazalar sebebiyle "Tire Celladı" olarak anılan yolla ilgili daha önce Meclis'te söz alan ve son ölümlü kazanın ardından konuyu tekrar gündeme taşıyan Milletvekili Sertel, bu kez de genel kurul salonunda, "Tire Belevi yolu ölüm yoludur/Ölümlerden iktidar sorumludur" yazılı pankart açtı. Sertel, "İzmir'de 28 kilometrelik Tire-Belevi yolunun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Orada ölen insanlar, bizim insanlarımız. Son üç yılda 50 kişi öldü. Türkiye'de terör nedeniyle şehitler veriyoruz, insanlarımız ölüyor, bir de trafik nedeniyle AKP'nin beceriksizliği yüzünden insanlarımız ölüyor." diye konuştu.

Konunun kamuoyuna yansımasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü Proje Etüd Daire Başkanı Mehmet Tutaş, CHP Sertel'e telefon ederek, Tire–Belevi arasında duble yol çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Sertel'in bu yolla ilgili eleştirilerini ve taleplerini dikkate aldıklarını belirten Tutaş, şu bilgileri verdi: "Bakanlık, size bilgi verilmesi konusunda tarafımıza talimat verdi. Yolun düzeltme çalışmalarına, nisan ayı itibarıyla başlayacağız. Yolun ihaleye çıkması ve duble yol haline getirilmesi için Kalkınma Bakanlığı'na teklif yapıldı. Bakanlık bunu onaylayacak ve bu yıl içinde çalışma başlayacaktır. 2016 yılında başlayacak bu çalışmayı, yani toplamda 28 kilometrelik yolu, 2017 yılının ortasında tamamlarız."

Atila Sertel ise geçen salı günü o yolda geçirdiği trafik kazasında vefat eden Yusuf Duvarcı'nın ölümünün son olmasını dileyerek, yolun yapılacağına dair daha önce Ulaştırma Bakanı ve Başbakan tarafından verilen sözlerin unutulduğunu, bu sebeple yapılıncaya kadar takipçisi olacağını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Tire ile Belevi arasına bölünmüş yol yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER