Tire kurtuluş gününde yeni stadının yapımına da başladı

Tire kurtuluş gününde yeni stadının yapımına da başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşıladığı 13 bin 500 kişilik Tire Arena'nın temeli, ilçenin kurtuluş günü olan 4 Eylül'de atıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliği ile İzmir yeni bir stada daha kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 28 milyon TL'lik yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşılayacağı Tire Arena'nın temeli törenle atıldı. Düşman işgalinden 93. kurtuluş yıldönümünü kutlayan Tire ilçesi, yeni stadının yapımına başlanmasıyla çifte sevinç yaşadı. Maltepe mevkisinde yapılacak stadın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçenin kurtulduğu günün yıldönümünde böyle anlamlı bir töreni düzenlemenin heyecanı içinde olduğunu belirterek, "Buradan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Ruhları şâd olsun." dedi. 13 bin 500 kişilik stadın Küçük Menderes'in halkını biraraya getirecek bir tesis olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, "İnsanlarımızın dayanışma bilincinin gelişmesi, en az stat kadar önemli. Ben bu statta tüm hemşehrilerimizin futbol izlemelerini ve kulüplerimizin liglerde üst sıralara yükselerek başarılarının artarak devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Tire Kaymakamı Mehmet Demirezen de ilçenin sahip olduğu tarih ve kültür varlıklarıyla turizm alanında öne çıktığını ancak spor alanında da geliştirmek istediklerini söyledi. Kaymakam Demirezen, ilçenin bu çabalarına verdiği destek dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise çok önceden hayal ettikleri bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Tire'nin şu anda sportif olarak birçok vilayetin önünde faaliyet gösterdiğini söyledi. Tire'de eskiden spor salonu yokken şu anda üç tane bulunduğunu dile getiren Başkan Çiçek, Tire'yi bir spor şehri haline getirmek istediklerini belirtti.

Törenin sonunda Kocaoğlu ve davetliler, stadın temelini Tire 1922 Spor Kulübü'nün altyapısında yetişen küçük sporcularla birlikte attı. 3. Lig'de mücadele eden ve üst ligleri hedefleyen Tire 1922'nin yanısıra diğer İzmir kulüplerinin de faydalanacağı stadın inşaatının 700 gün süreceği açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Tire kurtuluş gününde yeni stadının yapımına da başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER