Tiroid gözü de vuruyor


Boynun ön bölümünde bulunan tiroid sorununa bağlı olan Hipertiroidi körlüğe yol açıyor. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Haşim Uslu, gözün ön tarafının açıkta kalması, öne fırlaması ve çift görmenin tiroidin belirtilerinden olduğunu vurguladı.

Uslu, tiroid hastalarını rutin göz muayenelerini ihmal etmemeleri konusunda uyardı. Göz tutulumu belirtilerinin bir arada olmasının ileride görme kaybına kadar gidebileceğini anlatan Uslu, tedavide erken teşhisin önemine işaret etti. Uslu, "İlerlemiş göz hasarlarında özellikle görme siniri sıkışması sonucu ciddi görme kaybı belirmektedir. İlaç tedavisinin büyük oranda cevapsız kalacağı bu dönemden sonra cerrahi müdahale zaruri hale gelmektedir. Hastalığın yeni başladığı aktif dönemde tiroid hormonlarının dengede tutulması oldukça önemli. Bu dönemde hastaların doğal beslenmesi, sigaradan ve sigara içilen ortamlardan uzak durması şart." dedi.
Yrd. Doç. Dr. Uslu, şunları dile getirdi:

"Multidisipliner anlayışla bir endokrinoloji doktorunun yardımı ile daha kontrollü tedavi süreci mümkün hale gelmektedir. Hastalığın seyri ilerleyici olursa ya da devamlı takip olmazsa medikal ve cerrahi tedavi seçeneklerine başvurmak gerekir. Radyoterapi ile birlikte uygulanan kortizon tedavisinde başarı elde ediliyor. Erken teşhis imkânından yararlanılamadığında göz çevresinde oluşan ödemler kaslarda daralmaya neden olarak ilaç tedavisinin başarı oranını geriletiyor. Ağır göz hasarları bulunan ve medikal tedavi ile hastalığın kontrol altına alınamadığı durumlarda hastaya cerrahi tedavi seçeneklerini sunuyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Tiroid gözü de vuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER