TİSK sosyal sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Ödülleri, düzenlenen törenle kazanan şirketlere verildi.

İş dünyasını Çırağan Sarayı'nda buluşturan törende, finale kalan 23 şirkete ait kurumsal sosyal sorumluluk projesi içinde dereceye giren dokuz şirket ödüllendirildi. Kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Ford Otosan Yeniköy Fabrikası "Engelli Dostu Bir Fabrika" projesi ile Büyük Ödül'e layık görüldü. GAN TÜRKİYE Özel Ödülü'nü Mercedes-Benz Türk kazandı. Allianz Türkiye "Maden Kazası Psikososyal Destek" projesiyle Kapsayıcılık Ödülü, Boyner Büyük Mağazacılık "İyiliğe Dönüştür" projesi ile Etkililik Ödülü'nün sahibi oldu. Opet Petrolcülük "Opet Trafik Dedektifleri" projesiyle İyi Uygulama Ödülü, STFA Yatırım Holding "TEVİTÖL Gelecek Kampı/Geleceğin Seninle Aynı Renk Olsun" projesiyle Yenilikçilik Ödülü, Visa Europe ise "Paramı Yönetebiliyorum" projesiyle Sürdürülebilirlik Ödülü'nü aldı.

Şirket sahiplerine ödüllerinin takdim edilmesinin ardından TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu Cihan'a özel açıklamalarda bulundu. Eyüboğlu şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 20. yüzyılda kurumsal itibarın temel göstergesi, şirketlerin cirosunun büyüklüğü, yarattıkları karın büyüklüğü, ödedikleri vergi, yarattıkları istihdam, bunlar temel itibar unsurları olarak görünüyor. 21. yüzyıl ile birlikte bu algıda bir değişiklik oldu. Ne şekilde değişti? Artık algı şu şekilde; bu büyüklükteki şirketler doğal olarak vergilerini ödeyecekler, doğal olarak bu kadar çok istihdam yaratacaklar. Başarının, itibarın temel kriteri bu olamaz. İtibarın kriteri bunlara ilaveten, topluma ne gibi bir ilave fayda sağladığı, bu kazandıklarının yanında topluma neler verdiği şeklinde bakınmaya başlandı. Nitekim 60 ülkede aralarında Türkiye'de dahil 30 bin kişiyle yapılan bir çalışma var. Bu çalışma da gösteriyor ki; çalışanların yüzde 67'si kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde yer alan şirketlerde çalışmak istiyor. Tüketicilerin yüzde 55'i kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde aktif olan şirketlerin ürünleri için daha fazla bedel ödemeye hazır. Yine tüketicilerin yüzde 52'si satın aldıkları ürünün çevreye etkisine de dikkat ediyor. İşte buradan hareketle bu konu sadece sosyal sorumluluk değil, aynı zamanda bir ticari uzantısı da var. İtibarın temel bileşeni bu unsurlardan oluşmaya başlamış durumda. Biz kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin ülkemizde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz."

5 ayrı kategoride ödüllerin verildiğini hatırlatan Eyüboğlu, "Bunun dışında da 'gun' diye tabir ettiğimiz küresel iş başında eğitim ağının Türkiye bacağını harekete geçirmiştik geçen sene TİSK olarak. Bu alanda özel bir ödül verdik. Bir de büyük ödülümüz söz konusu oldu. İlginin çok yüksek olduğunu görüyorum." dedi.

Geçen sene düzenlemeye başladıkları ödül törenine 68 şirketin başvuruda bulunduğunu belirten Eyüboğlu şunları söyledi; "Bu sene de 58 şirket başvuruda bulundu. Hepsi bir birinden nitelikli projeler. 17 üyeden oluşan bir seçici kurulumuz var. Bu seçici kurulun içerisinde 3 sendikamızın işçi sendikalarının genel başkanları, işçi sendikalarının konfederasyon genel başkanları var, işverenler var, akademisyenler var ve 3 siyasal partimizden önemli isimler var, Çalışma Bakanlığımızdan müsteşarımız var, uzmanlar var. Toplumun tüm kesimlerini seçici kurulda yansıttığımızı düşünüyorum. Bu anlamda çok başarılı bir çalışma dönemi geçirdiğimizi görüyorum. Seneye de inşallah aynı azimle ve şevkle devam ettireceğiz."

MEDYA, SİYASET VE İŞ DÜNYASININ ETKİN İSİMLERİ SEÇTİ

Toplam 58 şirketin başvurduğu, 23 şirketin sosyal sorumluluk projelerinin finale kaldığı yarışmanın Seçici Kurulu medya, siyaset ve iş dünyasının etkili isimlerinden oluştu. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu'nun başkanlık ettiği seçici kurulda; TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Kiresepi, TÜRK –İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, ILO Türkiye Temsilcisi Numan Özcan, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Erdal Sağlam, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Sosyal İnovasyon Merkezi Yöneticisi Suat Özçağdaş projeler için oy kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber TİSK sosyal sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER