Tivibu'dan bir skandal daha

TİVİBU; Bugün, Samanyolu Haber ve Mehtap TV'yi iktidar baskısına boyun eğerek platformdan çıkardı. Keyfi bu kararını kamuoyuna açıklayamayan TİVİBU müşterilerinin tepkisine ise skandal bir cevapla karşılık verdi.

Tivibu'dan bir skandal daha

Sansürcü tavrı ve parasını verdiği paketteki üç kanalın çıkarılması gerekçesiyle aboneliğini iptal etmek isteyenler TİVİBU'nun santralini kilitledi. Müşterilerine kanalları çıkarma gerekçesini izah edemeyen şirket çalışanları, aldıkları talimat gereği arayanları taahhüt parası ile korkutmaya kalktı. 
 
KENDİ TAAHHÜTLERİNİ UNUTTU... 

Üyeliğin iptal edilmesi halinde yıllık taahhütleri gereği ceza kesileceğini belirten kuruluş yetkilileri, muhalif basının yıllık yenileme için başvuru yapmadığını gerekçe gösterdi. Bazı kullanıcıların, "Biz kanal yetkilileri ile konuştuk. TİVİBU'nun yıllık başvuru için böyle bir bildirimi olmamış" cevabına ise, "Israrcı olmayın" karşılığını verdi. Yetkililer, bazı kullanıcıların, "Biz bu kanallar için platformu  kullanıyoruz. Taahhüt maddeleri arasında ilerde böyle bir uygulama olabileceği yazmıyor." Sorusunu ise nezaketsiz biçimde karşılıksız bıraktı.

BUNU EVREN BİLE HAYAL EDEMEZDİ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sırf muhalif olduğu için Tivibu bu kanalları çıkarttı. Bunu Kenan Evren bile akıl edememişti. Beşinci sınıf demokrasilerde, diktatörlüklerde bile hayal edememişti. Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmek lazım” dedi. 

YASAL OLARAK EŞKİYALIK...

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay: “Bunlar Anayasada olmayan yetkileri kullanıyorlar. Yasal olarak eşkıyalık yapılıyor, zorbalık yapılıyor. Basın komisyonumuz gerekli girişimlerde bulunacak. Bunlar devleti çiftlik gibi yönetmelerinin yansımaları.”

VATANDAŞ TEPKİ KOYACAK

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan:Türkiye tek adam ve tek parti diktatöryasında sonucu felaket olan bir yöne doğru gidiyor. Tivibu’yu kullananlar tepkisini göstersinler. Rahatsız ise rahatsızlıkların ortaya koysunlar. Evde oturarak rahatsızlık olmaz. Vatandaş tepkisini koyacak. Demokratik hakkını kullanacak. Oy vermeyecek. Her türlü yasal demokratik, sivil itaatsizlik varsa onu yapacak. Vatandaş tepki koyana kadar bu sansür devam eder.”

YILDIRMA POLİTİKASI

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan:Hükümetin kendisinden olmayan, karşında olan herkese yaptığı baskının son örneği. Bu ülkede hukuku, adaleti mahveden bir yaklaşım içerisinde hükümet. Kendisinden olmayan kişileri potansiyel düşman görüp her türlü saldırıyor. Bu yıldırma politikası.” 

BİRLİKTE MÜCADELE EDİLMELİ

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan: “İnsanların gerçekleri görmesi engellenemeyecek. Gazetecilerin basın yayın organları birlikleri hareket etmeli, seslerini yükseltmeli. Bugün bu kesimlere yapılanlar yarın başka kesimlere yapılacaktır. Bu düzene karşı birlikte hareket edilmeli. Bu şekilde baskıların önüne geçilebilir.”

REZALET TBMM GÜNDEMİNDE

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, muhalif haber kanallarının dijital yayın sağlayıcı Tivibu'dan çıkarılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Yarkadaş, önergesinde Başbakan’a “Bu tür bir uygulamanın amacı hükümete muhalif yayın yapan kanalların seçim öncesi susturulması mıdır? Basın kuruluşlarına uygulanan sansür nedeniyle ilgili kurum hakkında bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yönelterek cevaplaması talebinde bulundu. 


MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Tivibu'dan bir skandal daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER