Tiyatronun kalbi Nilüfer'de atacak


Bursa Nilüfer Belediyesi'nin her iki yılda bir gerçekleştirdiği Tiyatro Festivali için geri sayım başladı.

Bu yıl 'Seyirci Kalma' sloganıyla duyurusu yapılan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali, 27 Mart-28 Nisan tarihleri arasında 32 günde 100 gösterimle gerçekleşecek.

5. Nilüfer Tiyatro Festivali, onlarca oyunu tiyatro tutkunları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Türkiye ve yurt dışından ünlü oyunları izleyicinin karşısına çıkaracak olan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali'nin biletleri hafta sonunda satışa çıktı. Gişelere akın eden tiyatro severler bazı oyunların biletlerini ilk günden tüketti.

32 GÜNDE 100 GÖSTERİM

Engin Alkan'ın Supervisor'lığında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın müzikli galası ile açılacak olan festivalin ilk geceki programı müzikal şarkılarından oluşuyor. Solistler Bilkent Üniversitesi öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tiyatronun genç oyuncuları, Başak Zengin Kayabınar ve ünlü oyuncu Zuhal Olcay olacak.

49 TOPLULUK SAHNE ALACAK

Bursa, Türkiye ve yurt dışından 49 topluluğun sahne alacağı 5. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde bunların dışında 2 konser, 1 sergi ve 7 atölye yapılacak.

Nazım Hikmet Kültürevi, Sanat Mahal Sahnesi, Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi, Serdar Şafak Sahnesi, Nazım Hikmet Kültürevi 2. kat, Suare Performans Salonu, Merinos AKKM, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu Sahnesi oyunların izlenebileceği mekanlar olacak. Ayrıca yurt dışından da çok sayıda ünlü oyun izleyici karşısına çıkacak. Festivalde bu yıl, ana akım tiyatro toplulukları dışında yeni, genç ve alternatif bakışla sergilenen oyunlar da yer alacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 'Seyirci Kalma' sloganıyla gerçekleştirilecek olan festivalin, geçmiş yılların deneyimi ve tiyatroseverlerin talepleri doğrultusunda daha güçlü ve yoğun bir program içerdiğini söyledi.

Festival çerçevesinde 5 TL ile 30 TL arasında değişen bilet fiyatları ile oyunları izleyebilecek olan tiyatroseverler biletleri sahnelerin gişelerinden ve internetten temin edebilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Tiyatronun kalbi Nilüfer'de atacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER