TKBL Federasyon Kupası'nda yarı finalistler belli oldu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ocak 8 2016
TKBL Federasyon Kupası'nda yarı finalistler belli oldu
TKBL Federasyon Kupası'nda yarı finalistler belli oldu

Afyon'da Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen TKBL Federasyon Kupası Sekizli Finalinde yarı finalistler belli oldu.

İlk gün oynanan karşılaşmalar sonucunda Mersin Basketbol ve Nevşehir GHSİM yarı finale yükselirken, ikinci gün maçlarının ardından da OGM Orman ile Osmaniye Gençlik yarı final bileti almayı başardılar.

Yarın oynanacak yarı final mücadelelerinde saat 17.00'de Mersin Basketbol – Nevşehir GHSİM ve saat 19.15'te de OGM Orman – Osmaniye Gençlik karşı karşıya gelecek. Karşılaşmaları kazanan taraf, 10 Ocak Pazar günü kupanın sahibi olabilmek için finalde kozlarını paylaşacak.

Kupada Atatürk Spor Salonu'nda oynanan yarı final karşılaşmalarını, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ile Tamer Dişbudak'ın yanı sıra A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit ve A Milli Kadın Takım Başantrenörü Aziz Akkaya da takip etti.

OGM ORMAN: 57 - BURSA BÜYÜŞEHİR BELEDİYE: 36

Turnuvanın ikinci günün açılış mücadelesinde OGM Orman, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Bursa Büyüşehir Belediye'yi 57-36'lık skorla mağlup ederek yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Diğer yandan karşılaşma öncesi Şırnak'ta şehit olan ve Afyonkarahisar'da toprağa verilen Uzman Çavuş Ramazan Emet'in anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Savunmaların ön plana çıktığı oyunun başında OGM Orman, boyalı alanda Chanel Mohango'nun etkili performansıyla 5. dakikada 8-4 öne geçti. Rakibinin boş hücumlarını Damla ve Melike ikilisiyle değerlendiren Ankara temsilcisi, 10 sayılık farkı yakaladı (14-4). İlk periyotu 18-5 önde tamamlayan OGM Orman, etkili oyununu ikinci çeyrekte de sürdürdü. Seda Atlı ve Yasemin Koç'un basketleriyle 15. dakikada 29-13'lük skor üstünlüğünü yakalayan OGM Orman, devre sonunda soyunma odasına 33-13 üstün gitti.

Üçüncü periyotun ilk iki dakikasında takımlar skor bulamazken, Melike Bakırcıoğlu ve Dilek Dedeoğlu'nun basketleriyle Ankara temsilci

Bu haberler de ilginizi çekebilir