TMMOB, Kanal İstanbul davasına itiraz etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 17 2021
Paylaş
X Post
TMMOB, Kanal İstanbul’a karşı açılan davada belirlenen bilirkişi heyetine itiraz etti. TMMOB dilekçesinde, mahkemenin belirlediği 15 kişilik heyette, iktidara yakınlığıyla bilinen, siyanüre evet diyen, öğrenciyi tehdit ettiği iddia edilen akademisyenler bulunduğunu kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yeni yılın ilk günü yaptığı açıklama “2021, Kanal İstanbul'un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. İlk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum” ifadeleriyle hükümetin bu konudaki ısrarının sürdüğünü göstermişti.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kanal İstanbul’a karşı açılan davada belirlenen bilirkişi heyetine itiraz etti. Heyetteki bazı isimlerin değişmesi gerektiğini belirten TMMOB, mahkemeye verdiği dilekçede tarafsızlık ve objektiflik vurgusu yaptı. Davanın görüldüğü İstanbul 10. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na itiraz dilekçesi veren TMMOB, mahkemenin belirlediği 15 kişilik heyette, iktidara yakınlığıyla bilinen, siyanüre evet diyen, öğrenciyi tehdit ettiği iddia edilen akademisyenler bulunduğunu vurguladı.
TMMOB verdiği dilekçede; mahkemenin bilirkişinin tarafsızlığını sağlamak adına gerekli tedbirleri alması zorunluluğu olduğuna dikkat çekildi. “Açıklanan sebepler bakımından seçilen bilirkişilerin tarafsız bir rapor tanzim edemeyecekleri görüldüğünden; belirtilen bilirkişilerin öncelikle bu nedenle görevden alınmaları ve yerlerine yeni bilirkişi görevlendirmelerinin yapılması gerekmektedir” denilen dilekçede, bilirkişi heyetinde yer alan Prof. Dr. Abdullah Karahan ile Doç. Dr. Halit Özen’in de dava konusu projeye ilişkin görüşlerini açıklayarak tarafsızlıklarını kaybettikleri vurgulandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İranlı İki Kadın Futbolcuya Avustralya Vatandaşlığı Verildi2.İzmir Büyükşehir Belediyesi Soruşturması: İki Şüpheli Tutuklandı3.Araç sahipleri dikkat! Bu gece benzine büyük zam geliyor4.Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nı İmzaladı5.Yeni Parti'ye Katılan Belediye Başkanı Sayısı 232'ye Ulaştı
6.İspanya'dan İtalya'ya sınır kontrollerini kaldırma çağırısı: Süre pazar günü doluyor7.Türkiye'de ilk: Baş dönmesi şikayetiyle hastaneye gitti, literatüre geçti8.YENİ Parti Bağış Kampanyası: 8 Günde 292 Milyon TL Toplandı9.Adalet Bakanı Gürlek'ten İnternet Gazeteciliğinin Düzenlenmesi Vurgusu10.İYİ Parti'den Meclis'e Kanun Teklifi Görüşmelerinin Canlı Yayınlanması Talebi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

İranlı İki Kadın Futbolcuya Avustralya Vatandaşlığ...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Soruşturması: İki Şüph...

Araç sahipleri dikkat! Bu gece benzine büyük zam g...

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan, Mekke Ortak ...

Yeni Parti'ye Katılan Belediye Başkanı Sayısı 232'...







