TMSF Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mayıs 31 2015
Paylaş
X Post
BDDK'nın seçim öncesi hukuksuz bir şekilde TMSF'ye devrettiği Bank Asya'nın mali durumuna ilişkin önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gün konu ile ilgili olarak, "Bankanın özvarlığı artıda. Hem hakim ortakların hem de hem de borsa ortaklarının hisselerine dokunmayacağız." dedi.
Habertürk gazetesine konuşan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya'ya yönelik gasp opiresyonunu doğrulayan bilgiler verdi. Banka'nın özsermayesinin yerinde olduğunu vurgulayan Gül, 'Bankanın mevcut durumu ne ise aynen devam edeceğinin' altını çizdi. Bank Asya'ın yaşayan bir banka olduğunu belirten Gül, sorunların çözülmesi için Fon'a devredildiğini savundu. Borsa İstanbul'da da ortakların durumu dün olduğu gibi yarında devam edeceğinin kaydetti.
ORTAKLARIN SUİSTİMALİ MADDESİ YOK
Bankaya el konulurken 'ortakların suistimali'ni içeren 71 maddenin (e) bendinin işletilmediğinin altını çizen TMSF Başkanı, bu durumda Bank'a ortaklarının da zarara uğramayabileceğini vurguladı.
Borsa'da hisselerin işlem görmeye devam edeceğini de vurgulayan Gül, spekülasyona yol açabilecek bazı hareketlere karşı tedbiren belki bir kaç gün borsa hisselerinin kapatılabileceğinden bahsetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ruh zehirlenmesi ve başkalaşma2.Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni gelişme3.AB yaptırımlarının aksine Washington’dan Rus Enerji işlemlerine muafiyet4.Petrolde ateşkes baharı: 90 doların altına düştü5.Trump savaşın sona erdiğini ilan etmişti: Arap medyası anlaşma taslağını yazdı
6.CHP'de ihraç dalgası belediye başkanlarına sıçradı: İki ismin ihracı istendi7.Trafikte yol kesen savcı hakkında 'yaralam ve hakaret' soruşturması8.Avrupa'da savunma krizi: ABD, hava ve deniz gücünü azaltmaya hazırlanıyor9.İzmir’de gözaltına alınan 40 öğrenciden 34’ü tutuklandı10.Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu

HÜSEYİN ODABAŞI

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












