TOBB Başkanı hakkında ilginç iddia

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın yankıları devam ederken, AKP’liler Kılıçdaroğlu’na, CHP’liler ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na tepki gösteriyor.

TOBB Başkanı hakkında ilginç iddia

CHP’li Gürsel Tekin, Hisarcıklıoğlu’nun CHP’ye birkaç kez gelerek “Bizi bu zalimlerden kurtarın” dediğini, AKP iktidarından kurtulmak için Kılıçdaroğlu’ndan destek istediğini öne sürdü.

CHP’li Gürsel Tekin, iktidarın uygulamalarına sessiz kalıp CHP’nin eleştirilerine tepki gösteren Hisarcıklıoğlu’yla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Tekin, Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği demeçte, “Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı döneminde CHP Genel Merkezi’ni en az 2-3 kez geldi. Bu ziyaretlerinde Erdoğan Başbakan’dı, Cumhurbaşkanı olmamıştı daha. Bu görüşmelere bizzat tanığım. Görüşmelerde Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu’na, TOBB Başkanı olarak siyasi iktidarın anlayışından şikâyet etti. Hatta net olarak söyleyebilirim ki, bu görüşmelerde Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu’na bizzat Erdoğan ve AKP iktidarını kastederek, ‘Bizi bu zalimlerden kurtarın’ talebinde bulundu.” dedi. Hisarcıklıoğlu’nun 15 yıldır TOBB Başkanlığı yaptığını ancak demokrasi bileti olmadığını ifade eden Tekin, “Gizlice gelip ‘bizi zalimlerden kurtarın’ diyen sonra da arkadan eleştiren Hisarcıklıoğlu’nun demokrasiyle alakası yok.” diye konuştu.


 CHP’li Levent Gök de TOBB Başkanı’na tepki gösterirken, “Korkma Rifat Hisarcıklıoğlu, cesaretli ol. Genel Başkanımızla polemiğe girip ona meydan okuyacağına iktidar karşısında dik dur.” dedi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Hisarcıklıoğlu’na sert eleştiriler yöneltti. İki yıl önce TOBB Genel Kurulu’ndaki bir fotoğrafı gösteren Gök, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arkasında hazır ol vaziyetinde bakanlar ve hazır ol vaziyetinde Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu. Biz böyle TOBB Başkanı istemiyoruz. Cumhurbaşkanı karşısında el pençe divan duran bir TOBB Başkanı istemiyoruz. Cesaretli ol, haysiyetli ol. Ana muhalefet partisi olarak Genel Başkanımıza laf söyleyemez. Haddi değildir, yeri değildir, onun boyunun ölçüsünü aşar” diye konuştu. BAKIŞ ANKARA
<< Önceki Haber TOBB Başkanı hakkında ilginç iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER