TOBB baskıya niçin sessiz kalıyor?

TOBB’un 72. Genel Kurulu’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, basına ve sermayeye yapılan baskılara sessiz kalan TOBB’u yerden yere vurdu.

TOBB baskıya niçin sessiz kalıyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TOBB Genel Kurulu’na katılmamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun görevini bırakmasıyla ilgili eleştirilerde de bulunarak, “Türkiye, cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. 

Düşünün TOBB’un Genel Kurulu’na Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı katılamıyor. Neden katılamıyor? Kim engel oluyor?” dedi.

Kılıçdaroğlu, laiklik konusundaki tartışmalara sessiz kalan ve iş dünyasının sorunlarını gündeme getirmeyen TOBB’u eleştirdi ve TÜSİAD’ı örnek gösterdi.

Demokrasi yoksa büyüme olmaz

Yeni Anayasa tartışmaları üzerinden demokrasi vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin olmadığı bir yerde büyüme olmaz. 

Demokrasinin olmadığı bir yerde can ve mal güvenliği olmaz.” dedi. 

Konuşmasında Rıfat Hisarcıklıoğlu yüklenen Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu: “ Hisarcıklıoğlu diyor ki ‘Yeni Anayasa yapılacaksa bizim can ve mal güvenliğimiz güvence altına alınmalıdır’. 

Can ve mal güvenliğinizin olmadığını siz de biliyorsunuz. ‘Yargı ve Anayasa benim için ayak bağıdır’ dendiği zaman sizin içinizden bir yürekli insan çıkıp neden itiraz etmedi?

Siz madem demokrasiyi savunuyordunuz neden itiraz etmediniz? ”

Parlemento bekleme odasına alındı, sustunuz?

Türkiye’nin 5 temel sorunu olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, bu sorunları şöyle sıraladı: “2002’de Türkiye’nin bir temel sorunu vardı. 

O da ekonomiydi. En temel sorun ekonomide yatıyordu. Geldik 14 yıl sonraya.BugünTürkiye’nin 5 temel sorun alanı var. 

Bir, ekonomi. İki, demokrasi. Üç, dış politika. Dört, eğitim, Beş, toplumsal barışımız. 

Bir temel sorunumuz vardı, şimdi beş temel sorunumuz var” TOBB üyelerine seslenen Kılıçdaroğlu, “Yine size soruyorum. 

Parlamento bekleme odasına aldım dediğinde niye itiraz etmediniz? Sitem de ediyorum kusura bakmayın. 

Yükü benim sırtıma yükleyerek demokrais arayışı olmaz. Laiklik anayasadan çıkarılmalı diyor. 

Neden itiraz etmiyorsunuz? Sizin isminizin başında Türkiye yok mu? Meclis başkanı laiklikle ilgili konuşacak Siz TÜSİAD kadar yürekli olamayacaksın? Bunu kabul edemiyorum.”dedi.

Darbe hukuku

Anayasa’da basın ve düşünce özgürlüğünü gayet açık olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Anayasa gayet açık. Medya bölümünde basın hürdür, sansür edilemez der. 

Anayasa darbe hukuku ile birlikte ele alacaksak değiştirelim. Darbe hukuku kalacak. Ne için.? Bir kişi için.

Öyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz.” diye konuştu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bankalara buradan sesleniyorum; bu vicdansızlığı bırakın, aynı gemide olduğumuzu unutmayın.” dedi.

Kaynak: DHA
<< Önceki Haber TOBB baskıya niçin sessiz kalıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER