Toker: Alkaloid fabrikasının peşkeş çekilmesinden endişe duyuyoruz


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Bolvadin İlçe Başkanı Süleyman Toker, "İlçede bulunan ve dünyanın sayılı fabrikalarından birisi olan alkaloid fabrikasının kapatılmasından yada peşkeş çekilmesinden endişe duyuyoruz." dedi.

Haşhaş kapsülünden yılda 100 bin tona yakın baz morfin üreten fabrikanın, ilaç sanayinde kullanılmak üzere ihraç ettiğini hatırlatan Toker, geçtiğimiz günlerde AK Parti Bolvadin İlçe Teşkilatı yöneticilerinin fabrikayı ziyaret ettiğini, ardından milletvekilleri tarafından yatırımların Afyon'a kaydırılacağı gibi bir takım açıklamaların geldiğini anımsattı. Toker, "Bolvadin halkı AK Parti iktidarının tek başına hüküm sürdüğü son 14 yılda maalesef hep kaybeden hep küçülen bir Bolvadin görmüştür. Tabiri caizse bu arkadaşların el atıp da kurutmadıkları hiçbir kurumumuz kalmamıştır. Bu nedenle son günlerde ilgilerini çekmeye başlayan ülkemizin tek, dünyanın da sayılı tesislerinden olan alkaloid fabrikamızın geleceği hakkında da ister istemez endişeye kapılıyoruz." şeklinde konuştu.

"İLÇEDE HİÇ BİR ŞEYİ BIRAKMADILAR"

14 yılda arıtma tesisini dahi faaliyete geçiremediklerini, bu tesisin kapatılmasından yahut özelleştirilip peşkeş çekilmesinden endişeli ettiklerini dile getiren Toker, böyle düşünmek için ellerinde çok örnekler olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Hastaneyi, 'Bölge Hastanesi yapacağız dediler', hastanede doktor kalmadı. 20 yıl önceyi arar olduk. 2004 yılında 'Hızlı tren Bolvadin'den geçecek' dediler, hızlı tren için Bolvadin hariç 6 ilçeye istasyon planlandı. Bizim için ise trene bakmak bile imkanız oldu. Kredi Yurtlar Kurumu'na 'İlave yurt yapılacak' dediler, kredi yurtlara ait yurtlarımız kapandı. Akarçay için 'Proje yapacağız, bakanımız, genel müdürümüz var' dediler, Akarçayımızın, gölümüzün hali içler acısı. SEKA'yı 'Modernize edeceğiz, fabrikayı özelleştirip, güzelleştireceğiz' dediler, SEKA kapandı. Binlerce vatandaşımız ekmeğinden oldu. 10 yıl önce 'Mobese sistemi kurulacak' dediler, sistemi olamayan bir tek ilçe biz kaldık. 'Duble yol' dediler, 14 yılda 14 kilometre Emirdağ yolunu hala bitiremediler. 'Organize Sanayi kuracağız' dediler, suyu, doğalgazı olmayan bir yer tahsis ettiler, bir tane bile fabrika kurulamadı."

"HEYBELİ AFYON'UN EN GERİ KAPLICASI"

Toker, organize hayvancılık bölgesinin sümen altı edildiğini, Heybeli kaplıcalarının Afyon'un en geri kaplıcası olduğunu, 400 kişilik cezaevinin yapılmadığını, adliye binasının temelinin atılmadığını, eski lise binasının yerinde otlar bittiğini, 14 yıldır stadyumun yarım kalan tribününün bitirilemediğini, toprak mahsulleri ofisinin kapandığını, pancar şefliğinin ağaçlandırma şefliğinin kapatıldığını anlattı. Emniyet müdürlüğü binasının hala yapılmadığını, çocuk esirgeme yurdunun kapandığını ifade eden Toker, askerlik şubesinin kapandığını, ilçe nüfusunun sürekli göç verdiğini dile getirdi. Toker, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "AKP'nin göz dikip bizden koparttığı, tüm kurum ve kuruluşlarımızı korumak için elimizden geleni yapacağız. Bolvadin'i bugüne kadar küçülten, etkisizleştirenden hesap sorup, ilçemizin hak ettiği hizmeti alması, hak etmediği bu zulmü görmemesi için elimizden geleni yapacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Toker: Alkaloid fabrikasının peşkeş çekilmesinden endişe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER