TOKİ kura çekimleri noter huzurunda gerçekleştiridi


Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut idaresi (TOKİ) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Tuzlu Bağları'nda yapılan 1+1 dairelerden çeşitli nedenlerle boşalan 15 dairenin yeni sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimine Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Seda Yazıhan, daire müdürleri ve muhtarlar ile başvuru sahipleri katıldı. Açılışta konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, 15 daireye 71 müracaatın bulunduğunu, kura sonucunda hak sahibi olan kişilerle sözleşme imzalayacaklarını, vatandaşların 270 ay süre ile ayda 100 TL ücret ödeyeceklerini söyledi. Akkaya, "Sizlerden isteğimiz konut geri ödemelerinizi zamanında ve düzenli olarak yapmanızdır. Bu kura ile sahiplerine teslim edeceğimiz daireler daha önce düzenli ödemelerini yapmayan kişilerden boşanan dairelerdir. Hak sahibi olacak kişilere konutlarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

"15 ailemizin mutluluğunu ve heyecanını paylaşmak için buradayız." sözleri ile konuşmasına başlayan Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, sosyal devlet anlayışının bir örneğini bir kez daha gördüğümüzün altını çizdi. Demirtaş, şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet. Sosyal devlet olmanın birçok gereği var, sorumluluğu var. Sosyal devletin güzel bir örneğini görüyoruz. Vatandaşlarımızı ilerleyen zamanlarda daha çok projeler ile ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Projenin arkasında sayısı az ama yüreği büyük insanlarla çalışıyoruz. Sosyal imkanları adil ve eşit şekilde ulaştırmak için zorlu bir çalışma içinde bulunuyoruz."

Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. İlk kura Vali Yardımcısı Meral Demirbaş tarafından gerçekleştirildi. Demirbaş'ın çektiği kurada Saniye Koçak'ın ismi çıktı. Koçak, dairesini ise kendi çektiği kura ile belirledi.

Kuralar diğer katılımcılar tarafından çekilerek daire sahibi olan vatandaşlar belirlendi. CİHAN
<< Önceki Haber TOKİ kura çekimleri noter huzurunda gerçekleştiridi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER