Topçuoğlu: Basın özgürlüğü ihlallerine yetişemez olduk

Pak Medya İş Sendikası, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı, Evrensel Gazetesi yazarı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına, Türksat’ın Can Erzincan TV’yi hukuksuz bir şekilde uydudan indirme kararına ve Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil’in sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınması tepki gösterdi.

Topçuoğlu: Basın özgürlüğü ihlallerine yetişemez olduk

Türkiye’de basın, düşünce ve ifade özgürlüğüne yapılan baskıların ciddi anlamda arttığına dikkat çeken Pak Medya İş Sendikası Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu artık basın sendikası olarak yapılan hak ihlallerine yetişemez olduklarını söyledi.

Topçuoğlu şöyle devam etti: “Dün güne Can Erzincan TV’nin yayınlarına yönelik engelleme haberleri ile uyandık. Gün ortasına doğru da Özgür Gündem gazetesine dayanışmak amacıyla düzenlenen “nöbetçi genel yayın yönetmeni” kampanyasına katılan gazetecilerin tutuklanma haberi geldi. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Yazar Ahmet Nesin ve Adli Tıp uzmanı Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı hakkında tutuklama kararı verdi.


Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil sosyal medya paylaşımları nedeniyle Atatürk Havaalanı’nda gözaltına alındığı haberi ile de günü kapattık.”

Baskıların dayanılmaz hale geldiğine işaret eden Topçuoğlu, “Gazeteciler haber yazamaz durumda. İnsanlar düşünmeye korkmakta.

Gelinen bu noktada kimsenin kimseye “Oh oldu” demeye hakkı yok. Çünkü sustukça sıra sana gelmekte.

Bu noktada baskılara uğrayan gazetecilerin, bilim insanlarının sorunlarını dile getirmesi gereken politikacılara da büyük görevler düşmekte. Ama ne yazık ki birkaç muhalefet milletvekili dışında kimseden ses çıkmamakta. Herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Can Erzincan TV’nin yayınını kesme kararı bir an önce kaldırılmalıdır. Yine tutuklanan gazeteciler Önderoğlu, yazar Nesin, bilim insanı Prof. Dr. Fincancı derhal salıverilmelidir. Gözaltına alınan ve serbest kalan Canikligil’e ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” diye konuştu.

<< Önceki Haber Topçuoğlu: Basın özgürlüğü ihlallerine yetişemez olduk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER