''Toplam oyları yüzde 45'i zor buluyor''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Cumhur İttifakı'nın hiçbir kamuoyu yoklaması ve ankette yüzde 45 bandını geçemediğini öne sürerek, "Millet İttifakı ve diğer siyasi partilerin oy toplamı yüzde 50'nin üzerinde. Aradaki 5-6 puanlık fark kapanmıyor, aksine açılıyor." dedi.

SHABER3.COM

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bilim platformu ve Ar-Ge'den sorumlu genel başkan yardımcısı Fethi Açıkel, son dönemde yapılan kamuoyu araştırmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'nin tek adam rejiminin kötü yönetimi yüzünden hak etmediği derin bir buhran yaşadığını söyleyen Açıkel, "Saray mevcut Covid-19 krizine ve derinleşen sosyal ve ekonomik krize çare olmaktan çok uzak, hiçbir inandırıcılığı olmayan yapay gündemlerle ve samimiyetten uzak reform söylemleriyle yurttaşlarımızı oyalamaya çalışıyor.” diye konuştu. 

CUMHUR İTTİFAKI'NIN OYLARI ERİYOR

Açıkel, son dönemde gerçekleştirilen güvenilir tüm kamuoyu araştırmalarında Cumhur İttifakı’nın oyunun yüzde 45 bandına düştüğünü ifade ederek, "Derin buhrandan ötürü, Cumhur İttifakı’nın 5-6 puana yakın kaybı olduğunu görüyoruz. Millet İttifakı ve diğer siyasi partilerin oy toplamı ise yüzde 50’in üzerinde. Aradaki 5-6 puanlık fark kapanmıyor, aksine açılıyor.” değerlendirmesinde bulundu. 

Açıkel, Cumhuriyet'e verdiği mülakatta yapılan kamuoyu araştırmalarında özellikle Cumhur İttifakı'na oy veren dindar, muhafazakâr, milliyetçi ve Kürt seçmen gruplarında kararsız seçmenlerin yükselişte olduğuna dikkati çekti.
<< Önceki Haber ''Toplam oyları yüzde 45'i zor buluyor'' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER