Toplantı aynı, açıklamalar farklı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar "Şimdiye kadar bin 300 DAEŞ'li öldürüldü" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise aynı toplantıda "DAEŞ'in verdiği kayıp bizim onlarla mücadelemizde 3 bine ulaşmıştır" dedi.

Erdoğan ve Akar farklı konuştular

10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı İstanbul’da Hilton Otel’de yapıldı. Türkiye’yi temsilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın katıldığı toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Konferansa Akar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdikleri birbirlerinden farklı “IŞİD bilançoları” damgasını vurdu.

AKAR: BİN 300 DAEŞ’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Toplantıda konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz DAEŞ’i terör örgütü olarak görmekteyiz, 2013’te bu tanımlama yapılmıştır ve o günden beri de bu örgüte karşı terörist muamelesi yapmaktayız” dedi. Akar, “Bugüne kadar Suriye ve Irak’ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir” diye konuştu.

ERDOĞAN: DAEŞ’İN VERDİĞİ KAYIP 3 BİNE ULAŞTI

Aynı konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise IŞİD’e vurulan darbede farklı bir bilanço açıkladı.  Cumhurbaşkanı “Suriye ve Irak’ta DAEŞ’in verdiği kayıp bizim onlarla mücadelemizde 3 bine ulaşmıştır”  dedi. 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü “DEAŞ ile mücadele konusunda kaynak ülkeler hiçbir adım atmazken, gerekli istihbarat paylaşımına gitmezken, her şeyi Türkiye’nin yapması beklenmiştir. Hatta bu süreçte birçok haksız, insafsız ve mesnetsiz ithamlarla da mücadele ettik. Bu tablonun ilanihaye devam etmesi mümkün değildir. Türkiye’yi DEAŞ’a yardım eden ülke olarak göstermek gibi, kusura bakmayın biraz ağır olacak ama alçaklığa gidenler olmuştur”

DAHA ÖNCE DE ŞEHİT KONUSUNDA ANLAŞAMAMIŞLARDI

TSK ile Saray arasındaki ‘bilanço’ farkı daha önce de yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Mart’ta Harp Akademileri Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde, kuvvet komutanları ve subaylara hitaben yaptığı konuşmada;  7 Temmuz’dan beri sürdürülen operasyonlarda 355 şehit verildiğini duyurmuş, aynı gün açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı ise aynı dönem için “377 şehit verdik” demişti.

Kaynak: Sözcü
<< Önceki Haber Toplantı aynı, açıklamalar farklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER