Toplu taşıma araçları kamera ile sürekli izleniyor


KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yolcu güvenliği bakımından toplu taşıma araçlarını kamera sistemleriyle izliyor. Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, Kocaeli'deki şehir içi toplu taşıma araçlarının tamamını kapsayan 540 araçta yer alan kamera sistemiyle araç içi görüntü, yolcu binişlerini ve araç önünü (yol) kamera ile sürekli kayıt altına alıyor. Ayrıca 120 belediye otobüsünde online olarak istenilen her an araç içi görüntüsüne ulaşılabiliyor.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ DE İZLENİYOR

Şehir merkezi dışında diğer ilçelerde taşımacılık yapan bin 240 Özel Halk Otobüsü'nde de aynı şekilde kamera sistemi bulunuyor. Bu araçlar da araç içi görüntü, yolcu binişleri ve ön (yol) kamera ile sürekli kayıt altına alınıyor. Kocaeli'nin merkez ilçelerinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının hemen hemen hepsi araç içi ve dışı kameralarla takip edilerek kayıt altına alınıyor. Kamera sistemi bulunmayan araçlar için ise çalışma yapılıyor. Kamera sistemi bulunmayan araçlara ilgili yasa gereği Daire Başkanlığı tarafından ruhsat işlemleri yapılmıyor. Bununla birlikte 2014/20 sayılı UKOME kararına istinaden daire başkanlığına bağlı denetim ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce toplu taşıma araçlarında kamera sistemi ile ilgili denetim ve kontroller yapılacak.

İKİ YILDA BİR EĞİTİM

Kocaeli'deki toplu taşıma araçlarında görevli sürücü personel Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü Eğitim Şefliği tarafından hazırlanan program çerçevesinde "Mesleki ve Teknik Eğitime" tabi tutuluyor. Eğitim sonunda 70 puan alarak başarılı olan taşımacı ve sürücüye eğitim aldıklarına dair resimli ve kimlik bilgilerini taşıyan "Elektronik Toplu Taşma Sürücü Kartı" veriliyor. Toplu taşıma sürücülerine ait eğitimler her iki yılda bir tekrarlanarak devam ediliyor. Sürücülere; Halkla İlişkiler ve Stres Yönetimi Eğitimi, Toplu Taşıma Araçlarında Güvenli, Ekonomik ve Defansif Sürüş Eğitimi, Yolcu-Sürücü İlişkileri ve Kendini İfade Etme Eğitimi ile Toplu Taşıma Araçlarında Genel Güvenlik Eğitimi dersleri veriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Toplu taşıma araçları kamera ile sürekli izleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER