Toplum Destekli Polis kapı kapı dolaşarak vatandaşı uyardı

Toplum Destekli Polis kapı kapı dolaşarak vatandaşı uyardı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, yaz mevsiminde okulların tatil olması, Ramazan ayının gelmesi nedeni ile suçu önleme faaliyetleri kapsamında Kırşehirli vatandaşları bilgilendirme çalışmaları başlattı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında, "Vatandaşların kısa ve uzun süreli evlerinden ayrılmaları durumunda, evden hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek emniyet tedbirleri hakkında, kapı kapı dolaşarak bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yürütüldüğü" bildirildi.

"Emniyet teşkilatı olarak amacımız, mala karşı işlenen suçları önlemeye yönelik güvenlik hizmetlerine vatandaşların aktif katılımını sağlamak ve mağduriyetlerin önüne geçmektir" denilen açıklamada, vatandaşlardan emniyet tedbiri olarak alınması gereken önlemler şu şekilde sıralandı: "Evinizden kısa sürelide olsa ayrılırken, kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz ve kapınızın alt ve üst kilitlerini mutlaka kilitleyiniz. Apartman giriş kapılarını sürekli kapalı tutunuz. Bina zeminine yakın pencere ve balkonlarınız için ek güvenlik tedbirleri alınız. Evinizin veya binanızın güvenliği için, güvenlik kamerası veya alarm sistemi taktırınız. Apartman sakinleri, yöneticiler ve özellikle kapıcıların apartmanlara giren çıkan yabancılara karşı duyarlı olunuz. Evinizin balkonunun ışıklandırma sisteminin yeterli olup olmadığını kontrol edin. Fotoselli lambalar size bu konuda yardımcı olacaktır. Çok kıymetli eşya ve paralarınızı banka veya bu iş için kullanılan güvenli yerlerde muhafaza ediniz. Balkon altına, balkona tırmanmayı kolaylaştırıcı masa, merdiven bırakmayınız, otonuzu park etmeyiniz. Tatile gittiğinizde veya evinizden uzun süre ayrıldığınızda, posta kutunuzun anahtarını güvenilir bir komşunuza vererek boş kalmasını sağlayınız. Komşunuz hakkında tanımadığınız kişilere, tatile, pazara, çarşıya gitti şeklinde bilgi vermeyiniz. Kendilerini seyyar satıcı, dilenci, falcı, bohçacı, anketçi v.b olarak tanıtarak, içeri girmek isteyen kişileri içeriye almayınız. Bu tür şüpheli şahısları polise bildiriniz. Apartman içerisinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz. Yeni bir eve taşındıysanız evle ilişkisi olan bazı kişilerde evin anahtarlarının olması ihtimaline karşı mutlaka kilitlerini değiştiriniz. Eger kendi daireniz ile apartman giriş kapısı arasında bir diafon sistemi ve otomatik kapı açma düğmesi mevcut ise zilinizi çalıp makul olmayan bir sebep veya yanlışlıkla bastıklarını beyan ederek içeri girmek isteyen yabancılara kapıyı açmayınız. Apartman dairenizin zilini çalan kimseye kapı merceğinden bakmadan ve sesini duymadan açmayınız. Hırsızların karanlık ve loş ışıklı yerlerden hoşlandıklarını unutmayınız. Özellikle hırsızların girmesi için elverişli olan yerlerin mutlaka ışıklandırılmış olmasına özen gösteriniz. Tüm almış olduğunuz tedbirlere rağmen evinizde/işyerinizde hırsızlık olayı meydana gelmiş ise hemen 155 polis imdat telefonuna bilgi vererek, olay yerinin incelenmesi ve yeterli delillerin toplanabilmesi için görevlilerin gelmesini bekleyiniz. Olay yeri inceleme ekipleri olay yerini inceleyinceye kadar karıştırmayınız, suç yerine kimseyi sokmayanız, muhafaza altında tutunuz. Şüphelendiğiniz kişileri 155 POLİS İMDAT hattına mutlaka bildiriniz." CİHAN
<< Önceki Haber Toplum Destekli Polis kapı kapı dolaşarak vatandaşı uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER